zaterdag 24 oktober 2015

Quiz van de Bond, Wervik, vrijdag 23 oktober 2015


Als er ooit moet worden gequizd in Eigen Kweek of Bevergem, dan kan men zich nog het best laten inspireren door de Quiz van de Bond in Wervik. Pure West-Vlaamse folklore zoals je het in quizland (gelukkig) nog weinig meemaakt.

Het hoeft je dan ook niet te verwonderen dat de B.E.F!-fers (de ene al wat meer dan de andere) meer hebben gelachen, geroepen, gefilosofeerd en geredetwist dan gequizd. Winnen zat er dan ook niet in. Toen we na drie rondes zagen dat we pas vierde stonden op zes punten van leider Ganesha was het kalf eindelijk al verdronken. Toch werden we iets alerter en snelden nog C4 en het Massagesalon voorbij naar de tweede plaats.

Echte 'verenigingsquiz', veel viel er dan ook niet te leren:
- aan een TomTato groeien zowel aardappelen als tomaten
- Tre Fontane (Rome), zo heet de 11de trappist
- okra (in het Nederlands 'oker') is een plant met oorsprong in Ehiopië wiens vruchten wel eens als groente worden gegeten en wiens zaden wel eens worden geroosterd als vervangkoffie
- Harper Lee (een vrouw!) schreef de klassieker 'To kill a mocking bird' en won daarmee de Pullitzer-prijs in 1961, wat meteen haar (literair) hoogtepunt was
- de Jordaan, ooit een volkswijk met een bedenkelijke reputatie, is tegenwoordig één van de hipste buurten in Amsterdam
- de WC-borstel wordt in Wervik tot de keukenapparatuur gerekend, toch als het er ene is van Alessi
- tussen heel wat nonsens toch ook één echte topvraag: een loopplank met leuningen naar een schip heet een valreep (voor je de valreep betreedt kon je nog vlug, op de valreep dus, afscheid nemen van je geliefden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten