zaterdag 8 februari 2014

Pasar-quiz, Zuienkerke, vrijdag 7 februari 2014


Daar er in de Zuidelijke Westhoek van West-Vlaanderen (zoals vaak) niet werd gequizd trokken we naar het verre Zuienkerke om ons geluk te beproeven. En het was een goede wind die ons naar het Brugse ommeland blies want we beleefden er een leuke quizavond. We waren ook heel content dat de quiz op tijd begon en nog voor 23 uur eindigde. Zo waren we weer voor middernacht thuis ... en dat met een overwinning op zak. Heerlijk!

Halfweg de quiz stond B.E.F.! twee puntjes achter De Oesjes. Het zag er eigenlijk niet zo goed uit voor ons want veel moeilijke vragen werden niet op ons afgevuurd, de opgelopen achterstand zou moeilijk kunnen worden goed gemaakt. De Oesjes speelden echter een zeer ongelukkige tweede helft zodat B.E.F.! er nog in slaagde ze bij te benen en nipt achter te laten. 

Wat hebben we geleerd? Best en Banting ontdekten samen hoe insuline wordt aangemaakt, in 1971 werd de kleuren TV geïntroduceerd in Vlaanderen, wie één van de 50.000 Space Edition-kaarsen van Hautekiet Candles koopt kan een ruimtereis winnen, de nieuwe stem van Samson is Dirk Bosschaert, het everzwijn heeft geen krulstaart en Celestinus V was de vorige paus die 'vrijwillig' ontslag nam, op de Gentse Vrijdagmarkt staat het standbeeld van Jacob van Artevelde (en niet van zijn zoon Filips). Jacob Van Artevelde wijst overigens in de richting van Engeland. Zijn opportunistische keuze voor de Engelse koning zorgde er in de 14de eeuw voor dat Gent, en bij uitbreiding heel Vlaanderen, grotendeels neutraal en dus welvarend kon blijven in de Honderdjarige Oorlog. Dankzij de ‘Wijze man van Gent’ bloeide de lakennijverheid als nooit tevoren. 660 jaar nadat hij door rivalen werd vermoord, wordt Gent nog altijd de Arteveldestad genoemd.

De punten:
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 7,5/10 : geen linken, gewoon alle sportvragen, alle actualiteitsvragen, alle ... op een rijtje, heel wat originele vragen (behalve de Yellow Tigers natuurlijk)
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 6,5/10 : enkele thema's zoals muziek, film en literatuur kwamen helemaal niet aan bod
- infrastructuur : 8/10 : comfortabele zaal, zeer aangename presentatie, zeer verzorgde powerpoint, geluid meer dan OK
- moeilijkheidsgraad : 4/5 : oké voor een D-quiz, moeilijker mag zeker niet
- drank : 4/5 : vlotte bediening, voldoende aanbod (lekkere koffie), prijszetting OK
- algemene sfeer : 4/5 : kleinschalig maar gezellig, zeer vriendelijke organisatoren
- prijzentafel : 3,5/5 (prijzen alleen voor top 4)
gemiddelde score : 7,5/10

Conclusie: Rechttoe rechtaan quiz. Ideaal voor beginnende quizploegen die toch houden van een beetje uitdaging. Spijtig dat we in de zuidelijke westhoek van West-Vlaanderen nooit zulke quizjes ontdekken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten