zaterdag 22 februari 2014

KWB Ename Quiz powered by 'de Oude Belgen', Ename (Oudenaarde), vrijdag 21 februari 2014


Leuke quiz en een prachtprestatie van B.E.F.!-the Beselare connection. Meer moet dat niet zijn om het weekend in te zetten. Als je de plaats van de ploegen die voor B.E.F.! eindigden in de Vlaamse Quiz Ranking overloopt dan lijkt het niet meer dan logisch dat een vijfde plaats het beste was dat we konden verhopen : 1. Harry Safari (VQR 17) met 153 op 160, 2. Stardust (VQR 99) met 146 punten, 3. Licht Aangeschoten wild (VQR 19) met 145 punten, 4. Kwistedadde (VQR 53) met 142 punten ... en 5. B.E.F.! (VQR 201) met 141 punten (en dus op slechts 1 puntje van de befaamde 2-sterrenformatie Kwistedadde!). In onze achteruitkijkspiegel : Aha Erlebnis (VQR 91), Arthritic Monkeys (VQR 113) en een zestal andere 'sterren'-teams ... En dit alles zonder huurlingen AKA Rode Duivels. Beste B.E.F.!-fers, we mogen fier zijn op ons zelf!

Over de quiz zelf kunnen we kort zijn: leuk en makkelijk met aardige linken. Het enige wat mij enigszins irriteerde was de inconsequente weergave van de voornamen bij de antwoorden (meestal eerst voornaam en dan achternaam, maar soms ook eerst achternaam en dan voornaam, soms voornaam tussen haakjes als ze niet moest worden gegeven maar soms ook niet) en de (kleine) foutjes die (jaren 90 muziek uit 1989, de Franse i.p.v. Spaanse voetballer Michel, Lexus en Jaguar als merken van Amerikaanse luxewagens, ...) in het werkstuk (vragen en antwoorden) waren geslopen. Tja, zoiets gebeurt als er geen eindverantwoordelijke /eindredacteur is of de eindverantwoordelijke/eindredacteur de touwtjes niet strak genoeg in handen neemt. Voor de rest echter niks dan lof!

Wat hebben we geleerd? 'Het Laatste Avondmaal' van Da Vinci kun je bewonderen in Milaan, Bavais was de hoofdstad van Belgica Secunda en een belangrijkste kruispunt van Romeinse heirwegen, Arp was één van de grondleggers van de dada-beweging, Johan Tahon is een kunstenaar met lang haar en leek in zijn jongere jaar wel de tweelingbroer van Guy Swinnen (nu, zoals ik hem ken, dus niet meer), Stan Marsh is die van South Park met de blauwe muts met een rode pluis erop en een bruin jasje, aartsvader Jacob veranderde zijn naam in Israel, Abraham Hans schreef een reeks kinderboeken die een geduchte concurrent waren van de Vlaamse Filmpkes, Generaal Omar Bradley was een belangrijk Amerikaans opperbevelhebber tijdens WO II en volgde in 1948 Eisenhower op als bevelhebber van de VS-strijdkrachten, 'The architect' van dEUS is een ode aan de architect, ingenieur en futuroloog Richard Buckminster Fuller, slechte petanquespelers moeten de billen van Fanny kussen.

Gezien deze quiz doorging in het verre Oost-Vlaanderen en dus eigenlijk buiten het bestek van deze blog ligt, kennen we hem geen punten toe.

2 opmerkingen:

 1. Tja, Enjoy The Silence is wel degelijk een nummer van 1990 hoor Faros. Die 1989 was een grapje van de presentator. En in vraagstelling stond toch dat Michel een Spaanse voetballer was? Waar haal je die 'Franse'. Indien presentator 'Franse' gezegd heeft, moet dat een verspreking zijn geweest.
  Een opmerking maken over het al dan niet tussen haakjes zetten van de voornaam bij het weergeven van de antwoorden, is wel zoeken naar spijkers op hééél laag water....
  En wat de eindregie betreft : je kan gerust zijn : die was strak genoeg. Het was ondertussen mijn 22e eindregie, dus ik ken het klappen van de zweep wel.
  Maar vooral : proficiat aan B.E.F! Een 5e plaats in dit veld is uitmuntend. Oude Belgen quizzen liggen je blijkbaar. We geven 3 quizzen per jaar, dus je bent steeds welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En eigenlijk wel spijtig dat je ons geen punten wil geven. Ik keek er nochtans al naar uit....

  BeantwoordenVerwijderen