zaterdag 14 juni 2014

De kleine Marquiz, Marke, vrijdag 13 juni 2014


Het is niet makkelijk om in de Westhoek en omstreken nog aan het quizzen te gaan in de maand juni. Gelukkig was er nog de seizoensafsluiter van de Marquizzen, de maandelijke quizzen die doorgaan in het OC van Marke. Bovendien leek het ons interessant om eens te gaan kijken hoe het er aan toe gaat in dergelijke open quizcompetitie.

Het cafetaria van het OC Marke was uitverkocht, 22 ploegen namen de handschoen op en 10 rondes van 5 vragen werden op het publiek afgevuurd. De quiz was niet echt makkelijk maar toch haalde slechts 1 team net niet de helft. B.E.F.! eindigde met een score van 40 op 50 op de tweede plaats en keek vol verwondering op naar Acta Est Fabula dat 46 op 50 haalde.

Wat hebben we geleerd? De Turingtest werpt licht op de vraag of een machine menselijke intelligentie kan vertonen, Sepak Takraw is een soort voetbalvolley, de beelden op de Paaseilanden worden moai genoemd, het productiehuis van Tom Lenaerts zal wellicht Panenka heten en Jean-Luc Dehaene kwam om het leven in Quimper, naast Duitsland, Frankrijk, Italië, de US, het UK, Japan en Rusland maakt ook Canada deel uit van de G8.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten