zaterdag 20 september 2014

Dynamo MicMac Quiz, Oostkerke (Diksmuide), vrijdag 19 september


De quiz van minivoetbalclub Dynamo MicMac was aan zijn 13de edtitie toe. De hamvraag op weg naar het in de schaduw van Diksmuide gelegen vredige Oostkerke was dan ook of die 13 voor de nodige pech zou zorgen. Avondfiles, tenten die omver waaien, electriciteitspannes, salmonella- en of andere vergiftigingen, ... wie weet welke spannende dingen er allemaal kunnen gebeuren op een quizavond.

Spannend werd het voor B.E.F.! alleszins ... maar dan wel in goede zin. De quiz bleek echt wel iets te gemakkelijk voor de aanwezig teams uit de (relatief) hogere regionen van de ranking en ieder op de concurrentie verloren punt was een streep door de rekening van wie de overwinning ambieerde. Met de muziekronde zowat halfweg de quiz leken Les Non Classées een definitieve kloof te slaan (11/12 tegenover een zwakke 8/12 voor B.E.F.!), drie punten overbruggen in de resterende rondes was dan ook quasi onmogelijk. En toch ... ondanks een matig presteren (we lieten zomaar 4 punten liggen omdat we er toch al van overtuigd waren dat de gladiolen ons zouden ontglippen ...) klokte B.E.F.! zo rond de klok van twaalven af op 133 punten. Les Non Classées bleken de laatste 3 rondes onder hun niveau te hebben gequizd en eindigden tweede met 131 punten. In hun kielzog volgden Edelrot (130 punten) en The Fellowship (129 punten) die er samen met The Good, The Bad, The Ugly and I (128 punten) alles aan deden om de eerste plaats te veroveren maar daar net iets te groen achter de oren voor bleken te zijn.

Over de quiz kunnen we vooral zeggen dat de mensen van Dynamo MicMac een quiz hebben afgeleverd op maat van de meeste aanwezig (kermis)ploegen. Slechts 2 ploegen waren gebuisd en aan de animositeit achteraan de (kermis)tent en de namen van die ploegen te horen zou de drankduivel daar wel voor iets hebben kunnen tussen gezeten. En ja, de linken en vragen waren niet zo origineel, er zaten een paar foutjes in de powerpoint, de quiz was niet echt uitgebalanceerd (weinig kunst, literatuur, fauna & flora tegenover veel muziek en sport) maar daar zullen 97,5 procent van de aanwezige teams zich op geen enkel moment aan hebben geërgerd.

Over het algemeen genomen een goed verzorgde quiz. Een pluim ook voor de jury die zich met beperkte personeelsinzet snel en correct van zijn taak kweet.

Wat hebben we geleerd?
Parfait is een soort stilstaand ijs, de Pinot Blanc is niet de enige witte druif met blanc in de naam er is immers ook nog de Sauvignon Blanc (en er zullen er nog wel meer zijn), totaal foute muziek (Aneka, Mo-Do, ...) en jaartallen zijn niet echt ons ding, Philippe Thys was in de beginjaren van de Tour een echte topper en won 'la grande boucle' 3 keer, Fuleco heeft ons al heel wat punten gekost en de baard van Mercator is een stuk indrukwekkender dan die van Simon Stevin.

De punten :
De quiz blonk in niks uit maar was ook op geen enkel ogenblik een ramp. Een 7,5 op 10 lijkt me dan ook op zijn plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten