zaterdag 27 september 2014

Kwistet Weh Quizcompetitie 2014/2015: 1, Poperinge, vrijdag 26 september


Vorig jaar organiseerde Kwistet Weh, de Poperingse quizclub gelieerd met de Black Velvets de Romanhofquiz waarop B.E.F.! verzeild raakte. Dit jaar kregen we opnieuw een uitnodiging die we in verband brachten met de Romanhofquiz van vorig jaar. Het bleek echter om de seizoensopener te gaan van de OPEN maandelijkse quizcompetitie van de quizclub. OPEN betekent iedereen welkom en zo (en omdat voor de rest in West-Vlaanderen de quizkalender zo goed als leeg was) was B.E.F.! toch van de partij.

Met Les Compagnons, De Libertijnen en de Black Velvets namen toch enkele geroutineerde quizploegen plaats aan de tafels, weliswaar niet steeds op volle sterkte. Dat B.E.F.! dat wel was verklaart voor een groot stuk onze overwinning. Een score van 222 op 232 is lang niet slecht, toch slaagde de compagnons erin om ons lang bij te benen. De zeer leuke alfabetronde zetten hen echter op 8 punten achterstand en die kwamen ze nooit meer te boven. Op de derde plaatst eindigden de Spelbrekers ... een naam die gezien zijn status van vreemde eend in de bijt misschien beter had gepast bij B.E.F.!.  

Eén van de mannen van Kwistet Weh zorgde voor een linkenquiz (9 rondes - 116 vragen) zonder pretenties op maat van het publiek. Spijtig genoeg was dat publiek (8 ploegen) niet zo groot (wel veel vrouwen!). Chapeau dus voor de organisatoren van de quiz om de moed niet te laten zakken en ook voor een klein aantal ploegen een verzorgde quiz samen te stellen.

Als onze agenda het toelaat en we worden uitgenodigd komen we zeker nog eens terug naar het Romanhof want ook al was de quiz voor B.E.F.! wat te makkelijk (iets waaraan ik me eigenlijk nooit stoor, in onze jacht op tienen leek het wel alsof ik weer in het lager onderwijs zat, prachtige tijd was dat) we hebben ons echt wel geamuseerd. Er moet ook niet iedere week gezucht en/of gekreund worden aan tafel.

Wat heeft B.E.F.! geleerd? Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen (en ik denken dat dat een dialectwoord was), hookah, nargileh (narghile), shisha en ghaliyan zijn geen termen uit één of andere oosterse vechtsport maar gewoon synoniemen voor waterpijp, wie wandelt in de Luxemburgse regio die ook wel eens Klein-Zwitserland wordt genoemd wandelt eigenlijk in het Mullerthal en de Gele Spin is één van de vele Jommeke-albums. We stelden ook vast dat vlaggen benoemen zonder ze ook echt te zien niet zo makkelijk is (je verkreeg de kleuren via het beantwoorden van vragen, daarna kreeg je het patroon van de vlag waarna je het land moest benoemen), zo ging die van Litouwen de mist in.

Gezien de kleinschaligheid ga ik hier geen punten geven. Ik kan alleen maar zeggen 'Doe zo voort!' en hopen dat Kwistet Weh in de toekomst onderdak kan bieden aan heel wat aspirant-quizzers want nieuw (vooral jong en vrouwelijk) bloed in het quizmillieu is altijd welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten