zondag 30 augustus 2015

Boeboeksquiz, Marke, vrijdag 28 augustus 2015


Onze kaas hebben we graag belegen, we vinden het ook niet erg dat we van ons flesje wijn eerst het stof moeten afblazen maar onze quizzen hebben we toch liever wat frisser dan de Boeboeksquiz van vorige vrijdag. Toch moeten we zeggen dat we ondanks het groot aantal (vergezochte) vragen naar films/actrices, muziek en zelfs automodellen die slechts met moeite de tand des tijds hebben doorstaan ons over het algemeen goed hebben geamuseerd.

Enkel de fototip-ronde en de finale vielen voor B.E.F! iets te zwaar uit, voor de rest stonden we in dit exquise deelnemersveld bijzonder goed ons mannetje en klokten af op zo'n 70,4%, wat voor een ploegje als B.E.F! niet slecht is op een niet eens zo makkelijke C-quiz. Finaal slaagden we er zelfs in Zoobidoobie, de Vuile Kletsers en Kwistedadde achter ons te houden. Verontrustend was dan toch weer de kloof met Les Non Classéés, dat op Van Niekerkse-wijze tekeer ging en afklokte op een 16de plaats. Niet normaal! Het wordt tijd dat we dat ploegske weer eens op een D-quiz ontmoeten om het op zijn plaats te zetten!

Wat hebben we geleerd? De Chiemsee is (na de Bodensee en Müritz) het derde grootste meer van Duitsland, Chemnitz heette in de tijd van de DDR Karl Marxstadt, Billabong (luister naar de bush ballad Waltzing Mathilde) is een verzamelnaam voor draslandgebieden in de Top End, het tropische gedeelte van het Noordelijk Territorium in Australië, de Haflinger is een klein en heel braaf paardenras (ideaal voor equitherapie),  Brussel (gewest) wordt bestuurd d.m.v. ordonnanties (in Vlaanderen en Wallonië zijn dat decreten), Nimrod liet de toren van Babel bouwen en staat nu in Amerika bekend als een 'moron', Mensje van Keulen mag dan wel veelgeprezen boeken schrijven en al eens in de (Constantin Huygens) prijzen vallen, ze wordt (in Vlaanderen) nauwelijks gelezen, O'Sullivan schijnt een succesvolle actrice uit de jaren 30 te zijn die schitterde als de Jane van Tarzan, Shikoku is het kleinste van de 4 grote Japanse elianden (Kyushu, Hontsju en Hokkaido zijn de andere), Odettes Lunettes is het brillenmerk van Eline De Munck, de zee ten zuiden van Groenland is vernoemd naar William Baffin (17de eeuw) en Royal de Luxe, een Franse theatergroep die straattheater maakt met reusachtige mechanische marionetten, zorgde al voor heel was spektakel in Antwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten