zaterdag 22 augustus 2015

Quiz Zonder Stuurman, Koekelare, vrijdag 21 augustus 2015


Deze Quiz Zonder Stuurman kunnen we bestempelen als een goed georganiseerde, pittige C-quiz in de mooie, maar matig gevulde cultuurtempel van Koekelare, CC De Baluchon.

Voor B.E.F! was deze quiz de eerste van het nog jonge seizoen en meteen werden we met de neus op de feiten gedrukt: C-quizzen  zijn niet  ons ding. De eerste rondes liep het niet echt aan tafel en namen we teveel verkeerde keuzes om aanspraak te maken op een top tien notering. Teams als 'The Fellowship', 'Koekedozeklan' en 'Memorystick' snelden ons voorbij en we hadden zelfs moeite om 'Roger en zijn misdienaars' achter ons te houden. Dat 'Les Non Classés' en de 'Vuile Kletsers' op dit soort quizzen te sterk zijn voor B.E.F! dat wisten we al maar na die eerste rondes raakten we toch echt wel te ver in de onderste regionen verzeild. Na de pauze quizden we een stuk beter en remonteerden we ondermeer nog de 'Koekedozen' en 'The Fellowship' ... zo bleven we toch nog gespaard van pek en veren. Jammer dat we strandden op 1 punt van 'Memorystick' en zo net niet de top tien haalden (hoe kom ik erbij om in de kop-staart ronde niet voor leeuwerik te gaan en lijster op te schrijven ... die vogel op de foto was helemaal geen lijster en de lijster is, zoals ik regelmatig in mijn tuin kan vaststellen, helemaal niet bedreigd!!!).

Wat hebben we geleerd? Ik herinner me vooral nog 'onze/mijn' dure missers (wisten we en schreven het niet op of moesten we geweten hebben maar helaas het zat iets te ver): Agapanthus of Afrikaanse lelie, Concordia (Romeinse godin van de ééndracht), leeuwerik (kuifje!), Westfront in Nieuwpoort, cicaden, ecce homo, slag van Crécy, de fietsen van Achielle (hoe komen we in godsnaam bij Odile?), Christine Keeler en Rita Ora. Verder maakten we kennis met Rebecca, Hitchcock's eerste Oscarwinnende film naar een boek van Daphe du Maurier, Europa's selfmade moslimmonarch Koning Zog I van Albanië, de bevallige deerne Behati Prinsloo, een Namibisch lingeriemodel (what's in a name) dat de lakens deelt met de zanger van Maroon 5, Vallabhbai Patel (denk aan Life of Pi), een belangrijke Indische politicus en tijdgenoot van Jawaharlal Nehru aan wie het gigantische Statue of Unity zou worden gewijd, de Antwerpse cartograaf Ortelius, de Tapijthaai en de Lampionplant (een plantensoort waartoe o.a. de ananaskers behoort). En verder stond er heel veel kunst, film, wetenschap en aardrijkskunde (zeestraten en woestijnen) op het menu dat bij mij het ene oor in ging en het andere weer uit ... meteen de reden waarom B.E.F! 'slechts' een 1-sterrenploeg i.p.v. een 2-sterrenploeg is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten