zaterdag 20 februari 2016

Kwisnaldo II, Hooglede (De Geite), vrijdag 19 februari 2016


Vorig jaar ging dze quiz nog door in een rumoerig lokaal van de jeugdbeweging van Rumbeke, dit jaar werd gekozen voor et ontmoetingscentrum van het zeer landelijke Sint-Jozef - De Geite. Functioneel zaaltje, dat wel ... maar toch ook slechte klank en een niet zo goed opgestelde projector. Gelukkig zat B.E.F! vooraan in de zaal ... anders hadden we wellicht hetzelfde drama als vorig jaar beleefd.

Zeer makkelijke quiz en dus lag alles op een kluitje. Toch even paniek na de eerste scores ... het ons onbekende De Tuytte nam zowaar de leiding met 2 punten voor op B.E.F! en 3 punten op een viertal andere ploegen. In dit soort quizzen is 2 punten (2 correcte antwoorden) een straat voorsprong ...  B.E.F! kon dankzij een bijna perfect tweede quizgedeelte toch nog de situatie recht trekken en ging met 1 puntje voorsprong op Computer Says No (de winnaars van de 1ste Kwisnaldo) met de overwinning lopen.

Wat hebben we geleerd? Onze 9 missers op een rijtje : Casu Marzu vertaal je als madenkaas, de charango werd oorspronkelijk gemaakt van de pantser van een gordeldier, Martin Shkreli is een malafide pillendraaier en eigenaar van Turing Pharmaceuticals, hoor je een verhaaltje over een al dan niet dode kat en quantummechanica denk dan aan Erwin Schrödinger, Luanda is de hoofdstad van Angola, de Shangai tower is de tweede hoogste van de wereld, 10 tot de 100ste macht is een googol (vandaar de naam Google), Toulouse is net als Berlioz en Marie een van de kittens uit de Aristocats maar ook een dance-track van Nicky Romero een fabeldier samengesteld uit een slang, leeuw en geit is nog steeds een chimaera. En verder was het ook aangenaam kennis te maken met Vito Volterra die ons in de bijna-ronde op weg moest zetten naar Voltaire ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten