zaterdag 20 februari 2016

Bindeirdondats-quiz, Poperinge, vrijdag 12 februari 2016


Rechttoe, rechtaan D-quiz zonder veel kuitenbijters en dit ten voordele van de Poperingse studentclub Moeder Bladluis. B.E.F! nam van in het begin de koppositie, zij het samen met nog een vijftal andere ploegen ... En toen begon het verhaal van de 10 negertjes ... Ieder foutje werd genadeloos afgestraft en deed je uit het koppeloton afvallen. Uiteindelijk maakte B.E.F! het minste fouten en ging met de overwinning lopen (volgens de jury met 13 punten voorsprong maar 7 punten zal allicht dichter bij waarheid hebben gelegen).

Wat hebben we geleerd? Dat we geen goede puzzelaars zijn (tip: straten, zowat alle letters hebben en nog geen boulevards kunnen vinden ...), maar dat weten we al langer. Voor de rest eigenlijk niks, behalve dat de Leopold II tunnel (net als de Stephaniatunnel, de Pachecotunnel, en de Montgomerytunnel) op instorten staat, dat ook brood en mayonaise ingrediënten zijn van een BLT-sandwich, dat Den Haag (na Amsterdam en Rotterdam maar voor Utrecht en Eindhoven) één van de grootste steden van Nederland is, dat 60 m horden (met kogelstoten, verspringen, hoogspringen en de 800m) deel uitmaakt van de indoor vijfkamp bij de vrouwen, dat Jamie Dornan de rol van Dorian Grey vertolkte en dat blauw (en niet groen) de marketing kleur van Primark is.

2 opmerkingen:

  1. Jamie Dornan zal wellicht eerder Christian Grey vertolkt hebben...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. daarin heb je volledig gelijk ... mocht ondermeer blijken op de quiz van Brielen Sport (gelukkig wist één van mijn teamgenoten me tijdig te verbeteren), ik ben nu eenmaal meer into Oscar Wilde dan into E.L. James ...

      Verwijderen