donderdag 5 mei 2016

Deux Foix quiz, Elverdinge (Ieper),

Matig tot slecht geïnspireerde, poepsimpele D-quiz die bol stond van de organisatorische mankementen en eindigde op een totale anti-climax, zo ervoer ik deze quiz van zaalvoetbalclub Deux Foix. 

Wat B.E.F! betreft, ondanks de omstandigheden (een zieke kapitein die beter in zijn bed was gekropen dan zich naar een lawaaierige quizzaal te reppen, een teamlid die niet kwam opdagen en bij ons vertrek nog moest worden vervangen door iemand die we uit haar luie zetel trokken, ...) hielden we nog goed stand. Zo goed zelfs dat we, ondanks een drietal missers die te gek zijn voor woorden (zie onder), op basis van enkel de gewone rondes (tja ... die waren dan ook van die aard dat ik solo op een dikke 80% had afgeklokt) wellicht eerste of toch minstens op het podium waren geëindigd. De twee tafelrondes waren echter een streep door onze rekening. De eerste, een fotoronde, viel nog mee en was zelfs een makkie voor wie de dubbele link vond ... helaas was dat aan onze tafel niet het geval. De tweede tafelronde, liedjesteksten die je moest aanvullen, was echter een grote ramp: 2 op 10 en weg mogelijke zege! Dat twee van de 126 vragen geplukt waren uit 'Mijn Pop-uprestaurant' kun je misschien nog met de mantel der liefde bedekken, dat een quizonwaardige ronde uiteindelijk moet bepalen wie met goud, zilver en brons ging lopen vind ik echter ronduit ergerlijk.

Wat hebben we geleerd en 'Waar konden we niet opkomen of schreven we om één of andere duistere reden niet op'? Harper Lee schreef  'To kill a mocking bird', Jaques de Châtillon was de slechterik van dienst tijdens Brugse Metten en Guldensporenslag, Joseph Goebbels was naast chef propaganda ook een fervent rokkenjager, blanc de blancs champagne wordt gemaakt van chardonnaydruiven, Perrier kun je makkelijk herkennen aan de vorm van de fles, in de Sargossa-zee (nabij Bermuda) vind je veel wier en bij momenten ook veel paling, Eva Bonnet is de nieuwste Belgische zwemsensatie en Yellowstone is niet enkel een natuurpark maar ook een vulkaan.

Kortom, een quiz voor niet-quizzers. Ik ben ervan overtuigd dat de quizmaster/samensteller beter kan maar dat hij aan banden werd gelegd door zijn niet-quizzende mede-organisatoren of koos voor een haastwerkje. Wat mij betreft was het resultaat dan ook een zoutloze quiz zonder hart en ziel die op geen enkel moment waar bood voor zijn (inschrijvings)geld. Dat er niemand was gebuisd, dat kan ik alleen maar toejuichen. Dat je hier en daar een onnozele vraag voorgeschoteld krijgt, daar kan ik nog meeleven. Maar een quiz met totaal ongeïnspireerde/quizonwaardige rondes (zwakke actualiteitsronde en 'over de top' tafelronde 2) en een waslijst aan organisatorische/technische mankementen, daar word ik op zijn zachtst gezegd niet blij van. Gelukkig voor de organisatoren ligt allicht nog geen 10% van de aanwezige teams daar wakker van ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten