zondag 8 mei 2016

Inleefquiz (VTI), Esen (Diksmuide), zaterdag 7 mei


Quiz die aangekondigd werd als een makkelijke D-quiz en dat werd het ook. We dachten zelfs een foutloos parcours te kunnen afleggen, maar de jury besliste daar even anders over (Ay Ay ...) en nam een punt af die we naar onze mening toch wel verdienden. En zoiets weegt op captain B.E.F!, wat dan weer weegt op de concentratie binnen het team, wat dan weer resulteert in domme fouten (antwoorden die zomaar uit iemands pen vloeien stel je best nog eens in vraag binnen het team!). Maar eerlijk is eerlijk, 100% zat er niet in: Max Euwe was ons totaal onbekend, de Lippensgoed bij Bulskampveld was met de beste wil van de wereld nooit op ons blad gekomen en dat Cécémel de enige echt is, is ons blijkbaar steeds ontgaan. Toch blijft bij mij het gevoel hebben dat we door die ene beslissing van de jury een monsterscore lieten liggen ... gelukkig is er nog die ene bak authentieke West-Vleteren die we wonnen en die zorgt ongetwijfeld voor bakken troost!

De finaleronde gingen we in met 3 punten voorsprong wat ons toeliet te kiezen voor de tactische aanpak. Gezien het feit dat onze kans op een clean sheet toch al was verkeken en gezien onze voorsprong van drie punten, konden we 'risico's' vermijden en schrapten we twee (mogelijke) driepunters (Walrus en Bulskampveld) om te gaan voor de tweepunters, zo waren we met een score van 28/30 nog voor het verdict van de jury al zeker van onze overwinning.

Wat hebben we geleerd of beter 'Hoe slaagden we er in hemelsnaam in om toch nog 9 punten te verkwanselen' ? Het is Ay Ramon en niet Ay Ay Ramon want juist is juist (in orde juffrouw, ik ga het onthouden ...) zeg bovendien nooit zomaar Bulskampveld (Beernem) tegen Lippensgoed-Bulskampveld. Als je een geel logo met een V ziet, denkt dan niet aan Vitelma maar probeer eens Thomas Cook ('t is niet de eerste keer dat we daar intrappen, ik kon me zelfs nog perfect herinneren waar en wanneer!). Als er wordt gevraagd naar een koffiemerk waar een dier in verborgen zit, schrijf dan niet direct Zwarte kat, maar vraag eens rond aan je medespelers, dan hoor je wellicht ook Roode Pelikaan vallen en kun je met de Z die overblijft voor Zeeland kiezen als je een vlag van een Nederlandse provincie te zien krijgt waarop overduidelijk de zee op afgebeeld staat (mea culpa, mea maxima culpa). Zo komen we tot het enige anwoord die in deze rubriek zou mogen staan: Max Euwe is nog steeds de enige Nederlander die het tot wereldkampioen schaken schopte (Timman speelde vanaf de jaren '70, dus zo'n 30 jaar later, en werd nooit wereldkampioen). En tenslotte was en is er (spijtig genoeg) nog ruimte voor wat reclame : Das Auto is een slogan van Volkswagen en niet van Opel (die kozen voor Wir leben Autos) en Cécémel is de enige echte!

En tot slot wensen we de leerlingen en begeleiders waarvoor we quizden een heel toffe, leerrijke en vooral inspirerende (inleef)reis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten