zaterdag 22 december 2012

Quizzen voor Life for music, Moorsele, vrijdag 21/12/2012


OC de Stekke was voor quizminnend Zuid-West-Vlaanderen 'the place to be' om op 21 mei de verwachte ondergang van de wereld door te komen. Zo'n 46 teams van telkens 6 spelers vonden de weg naar dit fraai cultureel centrum en daarmee was de zaal goed gevuld. De organisatie van deze 3de editie lag in handen van Wieder Weetn't. Ronkedoor startte goed en stond aan de eerste pauze aan de leiding met 61 punten op 65. Aan de tweede pauze konden het team de voorsprong van 2 punten op 'de bende van de burgemeester' stabiliseren ... helaas ging Ronkedoor in de laatste ronde, de zogenaamde Parijs-ronde, ten onder met een score van 7/10 terwijl de 'bende van de burgemeester', die quizte onder het pseudoniem 'De Lionel Cox Supporters' een 10/10 haalde. Tja, de burgemeester van Wevelgem en zijn acolieten schijnen zich goed thuis te voelen in de 'lichtstad' ... Woestijnvis en VIER zijn gewaarschuwd!

Ronkedoor strandde dus op de tweede plaats, één puntje na de winnaars 'De Lionel Cox Supporters', featuring de Wevelgemse selectie voor 'De Slimste Gemeente'. Het feit dat ons team heel de avond aan de leiding stond maar aan de eindstreep werd voorbij gesprint gaf de avond een zure nasmaak. Maar Ronkedoor had de nederlaag volledig aan zichzelf te danken. We acteerden te slordig en te zelfzeker (granito i.p.v. granita, Niño i.p.v. Niña, 50 tinten donker i.p.v. 50 tinten donkerder, Heyah i.p.v. Heyah mama), waren tactisch niet voldoende uitgekookt ('de man met de Bic' zat niet voldoende centraal en zag, of beter hoorde, zo twee correcte antwoorden van medespelers aan zich voorbijgaan) en vonden niet voldoende motivatie om op het einde een tandje bij te steken. Laat het voor het team en vooral voor 'de man met de Bic' een les zijn!

Over de quiz zelf kunnen we echt wel lovend zijn. Goeie vragen en aanvaardbare linken op het niveau van een (makkelijke) D-quiz en dus zeker toegankelijk voor gelegenheidsquizzers, goeie presentatie (voor sommigen iets te afgelikt), zeer goede accomodatie, verzorgde powerpoint (wel spijtig dat vragen niet  nog eens kort werden weergegeven op de powerpoint, gezien de vele tafelrondes ware dat geen luxe geweest), voldoende variatie in de thema's (hoewel sport en wetenschap licht ondervertegenwoordigd waren), best wel leuke tafelrondes.

In het rubriekje 'om te onthouden' :
- Manneke Pis heet bij onze zuiderburen 'Petit Julien'
- Diana is verongelukt in een tunnel aan de 'Pont de l'Alma'
- Garibaldi is de naam van die Italiaanse vrijheidsstrijder die eerder op een herder lijkt dan op een staatsman (en niet Gambetta die overigens een Fransman is ...)
- Kitesurfen is naast rugby en golf de sport die te zien zal zijn op de O.S. van 2016
- Maribor is culturele hoofdstad van Europa anno 2012
- de kabelbaan van de Rodenberg luistert naar de naam Cordoba en de bossen in Elverdinge heten de Galgebossen (maar die kennis komt waarschijnlijk nooit meer van pas).

De top 5 (op 147 als ik het goed voor heb) :
De Lionel Cox supporters : 129
Ronkedoor : 128
Gerry P. Shuffle : 124
Kwistige Kwissers : 124
De vrienden van Milo : 122

Toch waren er enkele zaken die me stoorden :
- 6 spelers in een team is echt teveel, de enige reden om dit te doen lijkt me het drankverbruik de hoogte in te jagen en daar dienen quiz-avonden mijns inziens niet echt voor
- te dure drank (3 EUR voor een Kriek, 2 EUR voor een cola ... maar 'Armand' moest dan weer maar 3 EUR voor zijn Duvel betalen ...)
- prijzentafel : iedere deelnemer trok huiswaarts met 1 hyacint en 1 pakje cigarettes russes ... zelfs voor de top drie was alleen dit voorzien ... al was het maar een flesje wijn, het zou ons deugd hebben gedaan (en wellicht hebben gezorgd voor de motivatie en concentratie die we op het einde te kort kwamen)

We eindigen naar goede gewoonte met de punten :
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 8,5/10
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 8,5/10
- infrastructuur : 9,5/10
- moeilijkheidsgraad : 4/5
- drank : 3/5 : te duur en te weinig personeel
- algemene sfeer : 3,5/5 : te weinig ambiance, te veel spelers rond 1 tafel
- prijzentafel :3/5
gemiddelde score : 8/10

CONCLUSIE : zeer goed georganiseerde D-quiz die we zeker kunnen aanraden aan beginnende ploegen en gelegenheidsquizzers, voor doorwinterde ploegen lag de moeilijkheidsgraad van de quiz te laag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten