zondag 5 mei 2013

1ste VTS-quiz, Sint-Niklaas, vrijdag 3/5/2013


In kader van 'doe een familielid eens een plezier' speelde Faros vorige vrijdag zijn eerste quiz buiten de West-Vlaamse provinciegrenzen. Gezien deze verre verplaatsing valt deze quiz dus eigenlijk buiten de missie van deze blog, toch in kader van 'het virtuele geheugen van Faros' een korte bespreking.

De quiz was zeer old school. Moeilijkheidsgraad was OK (D-quiz met enkele, soms heel bizarre, C-uitstapjes). Puzzelrondes spelen wij niet graag maar deze was (ondanks onze slechte prestatie erop) best te doen. Vragen soms een beetje te lang maar desondanks ging het heel goed vooruit (een tweetal rondes méér zou niet slecht zijn geweest). Goeie presentatie, over het algemeen goeie organisatie maar 36 ploegen is dan ook vrij makkelijk beheersbaar. Wat mij het meest 'irriteerde' waren de lange tafels ... niet echt geschikt voor een quiz ... veel 'informatie' van medespelers raakte niet bij de man met de Bic en omgekeerd en dat alleen al kostte ons toch een viertal punten.

En tenslotte ... linkenquizzen zijn echt mijn ding ... Even ging het gerucht dat ook in deze quiz linken verborgen zaten. Wij hadden ze in ieder geval niet gezien. Bleek achteraf dat het inderdaad slechts een gerucht was. Jammer want die linken maken het quizzen in groep echt wel leuker!

De deelname aan deze quiz was zoals eerder gezegd een familieproject, Faros trad dan ook aan met B.E.F.! bestaande uit 2 Ronkedoors en drie familieleden die (nog) niet zo vertrouwd zijn met het quiz-circuit. Wie de naam B.E.F.! op het ploegenoverzicht ziet staan kan er al van uitgaan dat Faros zonder ambitie aan het quizzen slaat. Maar toch ... ondanks een desastreuze eerste (en moeilijke) ronde (5 op 10) en dankzij een paar rondes op 'Ronkedoor-niveau' legde B.E.F.! even beslag op de zesde plaats. En dat doet een mens hopen ... op een top 5. Ronkedoor zou die ongetwijfeld ook hebben gehaald hebben (misschien zelfs een top 3 ...), B.E.F.! miste als team echter de nodige ervaring en concentratie om de avond succesvol af te sluiten ... De drie laatste ronden (puzzels!!!!! zelfs het team dat 30ste eindigde en met de hakken over de sloot meer dan de helft haalde ;-) deed het in die puzzelronde beter dan B.E.F.! ...) deden ons de das om. Maar al bij al deed B.E.F.! het vrij goed en trokken we met een goed gevoel 'huis'waarts ;-).

Wat leerden we op deze quiz? Vooral dat pink (of enter) een éénjarig rund is, dat 11 november in de VS veterans day wordt genoemd en er zal niet meer worden geworsteld op de Olympische Spelen van 2020 (wist één van onze 'gastspeelsters' ons onverwacht te vertellen). Verder is Elvis Peeters de auteur van de succesroman 'Dinsdag' (wat een bizarre literatuurvragen!), is salie ontsmettend en ontstekingsremmend ;-), klinkt 'Gone with the wind' als 'Lo que el viento se llevo' (bij nader inzien een weggever maar die wind bracht me meteen op het verkeerde spoor van 'Anyway the wind blows'), is Klemskerke een deelgemeente van De Haan en noemt de recentste film met Richard Gere 'Arbitrage' (ook de filmvragen gingen ons vaak het petje te boven) .... maar als ik dat morgen weer vergeten ben dan zal ik dat niet erg vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten