donderdag 22 augustus 2013

Tweede seizoen van De Slimste Gemeente staat op stapel

 

Misschien hoorde je het al, Woestijnvis plant voor VIER de opnamen van een tweede seizoen van 'De Slimste Gemeente van Vlaanderen'. Of Zonnebeke, in navolging van Aarschot, ditmaal de 'slimste gemeente van Vlaanderen' wordt, ligt (voor een groot stuk) in jouw handen!

De quiz zal een beroep doen op de kennis en de intelligentie van doorgewinterde quizkandidaten maar zal ook aandacht hebben voor populaire cultuur. Alle 308 gemeenten van Vlaanderen werden uitgenodigd om één quizploeg, bestaande uit een man en een vrouw, af te vaardigen naar de provinciale preselectie die zal doorgaan tijdens het laatste weekend van oktober. De 80 ploegen die als beste uit de preselectie komen worden aangevuld met en aangevoerd door hun burgemeester en komen begin 2013 op het kleine scherm. 

Veel gemeenten zullen wellicht hun beste beentje voor willen zetten en organiseren preselecties om een geschikte ploeg samen te stellen. Op zaterdag 19 oktober 2013 om 17 uur start alvast de lokale Zonnebeekse preselectie. Qua moeilijkheidsgraad wordt deze lokale preselectie - in quizjargon - een makkelijke C-quiz waarop zo'n 100 vragen over alle mogelijke nuttige en onnuttige dingen des levens op de kandidaten worden afgevuurd. Op 1 uur tijd moeten de kandidaten zoveel mogelijk correcte antwoorden geven. Inwoners van Zonnebeke die zin hebben om mee te quizzen worden gevraagd zich individueel online in te schrijven.

Bots je toevallig op dit artikel en wil je te weten komen of jouw gemeente meequizt met Woestijnvis, dan kun je dat best eens navragen bij jouw gemeentelijke culturele dienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten