zaterdag 10 augustus 2013

Op naar een nieuw seizoen!

Het is al meer dan een maand geleden dat we onze laatste quiz speelden en we kijken reikhalzend uit naar een nieuw quizseizoen waarin we onze opmars naar de top 200 hopen voort te zetten of beter opnieuw in te zetten. Het voorbije seizoen was hoopgevend maar ook niet meer dan dat. Ronkedoor sloot het jaar af op plaats 220 en dat had een stuk beter gekund moesten we ook in juli aan een paar quizzen hebben deelgenomen of moesten alle mogelijks verdiende punten in rekening gebracht zijn geworden. Het blijkt immers dat voor een aantal quizzen die we wonnen de punten niet zijn meegeteld omdat ik deze niet op de juiste wijze heb laten registreren (ik dacht dat een bespreking op Los Flippos volstond maar dat blijkt niet te zijn, er moet nog een dossier worden opgemaakt en verstuurd naar tsjikatilo@telenet.be en/of vqruitslagen@gmail.com). Ook speelden we een paar cat . 4 & 5 quizzen onder een andere naam en zo lieten we een tiental punten liggen. Nu ja, zelfs met dat tiental punten meer haalden we niet de top 200.

Frustrerend blijft wel dat teams die we het voorbije jaar 9 op de 10 keer hebben geklopt ons duidelijk voorafgaan in de ranking. Is de ranking niet eerlijk of moeten wij nog heel wat bijleren op tactisch vlak? Een mogelijkheid zou zijn om af en toe een 'topspeler' uit te nodigen als gastspeler. Dat blijkt bij andere ploegen goed te werken maar is onze bedoeling niet en dat zal het nooit worden. We zullen dus ons parcours tactisch beter moeten uitkienen en onze sterke punten volledig benutten. Dit betekent dat we zeker 10 overwinningen moeten halen in cat. 6 quizzen (quizzen waar geen sterke(re) ploegen aanwezig zijn) en een 20-tal punten moeten zien te rapen in cat. 4 en 5-quizzen. Let wel : dit heeft niks te maken met de moeilijkheidsgraad van de quiz, wel met de bezetting. De opdracht is dus uit te kijken naar D-quizzen waar redelijk wat goeie ploegen aanwezig zijn, een 8ste plaats (om maar iets te zeggen) kan daar immers evenveel punten opleveren als een 1ste plaats in een zwak bezette quiz. Veel spelen kan overigens nooit kwaad, er wordt uiteindelijk alleen rekening gehouden met de beste resultaten en alleen met het aantal quizzen (voor 2012-2013 bijvoorbeeld haalden wij 54 punten in 11 quizzen terwijl we er toch ongeveer 20 speelden). Als we er met die strategie in slagen 80 punten te verzamelen, dan zit een top 200 plaats er dik in!

Op 23 augustus gaan we alvast ons best doen om een strijdplan op te stellen die ons een plaatsje in die gegeerde top 200 moet kunnen opleveren. YES WE CAN!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten