zaterdag 31 augustus 2013

6de SMOS-quiz, Moorslede, vrijdag 30 augustus


In de hoedanigheid van B.E.F!, de naam waaronder de Ronkedoor-kern aangevuld met een paar beloftevolle 'jongeren' de top 200 van de Vlaamse quizranking zal bestormen, namen we deel aan de 6e SMOS-quiz te Moorslede. Deze quiz, gegroeid uit de 'Slimste Moorsledenaar' en georganiseerd tijdens Moorslede op stelten,  kondigde zich aan als een D-quiz en dat was het ook. De quiz, kregen we in de inleiding te horen, werd georganiseerd met 'reizen' als rode draad, reizen zou leuk of toch minstens leerzaam moeten zijn, deze quiz was dat helaas niet. 'Echte' quizvragen waren bijna op één hand te tellen, de rest waren eerder futiliteiten die werden vermomd als quizvraag. Toch slaagde de organisator er in om 41 ploegen bij elkaar te scharrelen, veel ervaren quizteams waren er echter (gelukkig) niet te bespeuren.

De organisatie kon er nog net door maar aan alles zag je dat dit een quiz was waar niet veel werk was ingestoken. Irritant waren wel het geklooi met de powerpoint, de piepkleine invulvakjes op de antwoordbladen (in sommige gevallen werd niet eens de helft van het blad gebruikt) en de vele voornamen die moesten worden gegeven. Wel goed was de omkadering (bediening van de drank, afhalen van de antwoordbladen, ...). In een tent quizzen lijkt mij niet zo evident, toch vielen zowel beeld als geluid best mee. Ook de presentatie was zeer goed te pruimen.

Spijtig dat na twee maanden inactiviteit onze eerste quiz van het nieuwe seizoen ons maar matig kon boeien en dat ik me voor de rubriek 'Wat hebben we geleerd vandaag?' verplicht zie om me te beperken tot twee vragen. Er werden er nochtans zo'n 190 gesteld. Enfin dit zijn ze dan : 'Hoe heet het Twitter-vogeltje?' LARRY en 'Hoe heet het Maltees eiland dat bekend is van de films 'Piet Piraat en het zeemonster' en 'The blue lagoon?' COMINO. En voor de rest : BV-burgemeesters of sporters in kostuum herkennen zijn, hoewel we er goed in scoorden, niet echt ons ding. De premies daarentegen waren, hoewel we er slecht op scoorden, van betere kwaliteit dan wat 'De Premiejagers' ons dit seizoen doorgaans voorschotelde. En jaartallen aan gebeurtenissen koppelen is ook niet echt ons ding maar we kregen danig veel (duidelijke) tips (zoals verkiezingsjaren, WK-voetbal, ...) dat het ons nog goed afging (we haalden 11/11!).

Het meeste positieve van de avond, voor B.E.F.! althans, was dat B.E.F.! de quiz won en dat met een zieke speler (nee, niet door de quiz ... hij voelde zich voordien al niet zo pips) en een voorsprong van 9 punten op 'De koperen keelgaten', 'The Black Velvets' en 'Sloat ip min gat' die alle drie de avond afsloten met een totaal van 122 punten. 'Thomas en zijn vrienden' haalden 120 punten en legden daarmee beslag op de vijfde plaats. 

Met enige tegenzin maar het is nu éénmaal 'part of the job', de punten :
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 6/10 (niet veel soeps om niet te zeggen ongeïnspireerd)
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 5/10 (veel éénzijdige rondes)
- infrastructuur : 8/10 : voor een tent was dit best wel OK
- moeilijkheidsgraad : 4/5 (de vele 'onnozele' vragen moest je er waarschijnlijk ten behoeve van de niet-quizzers bijnemen)
- drank : 3,5/5 (behoorlijk aanbod, prijzen zeer OK ... wel weer 'plat' bruiswater en geen Duvel of Omer)
- algemene sfeer : 4/5 
- prijzentafel : 3,5/5 (tussendoor werden er prijzen uitgedeeld aan de hand van schiftingsvragen wat op zich best leuk was, wat de eindrangschikking betreft waren er enkel prijzen voor de top 5 voorzien)
gemiddelde score : 34/50 of 6,8/10

Conclusie : regelmatige quizzers kunnen deze quiz beter mijden als de pest, wat de aanwezige lokale ploegen betreft, kunnen we alleen maar hopen dat ze zich een beetje hebben geamuseerd want top-entertainment was dit echt niet. Kortom het was een quiz van lik-me-vestje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten