zondag 2 maart 2014

T.T.C. Tielt-Quiz, Schuiferskapelle (Tielt), vrijdag 28 februari 2014


B.E.F.! beëindigde februari met de TTC Tielt-quiz. En het moet gezegd dat ik na het spelen van de editie 2013 op www.quizarchief.be er geen goed oog in had. Nee, die quiz beviel me helemaal niet ... Dankzij de aanwezigheid van topploegen L.A.W. (Licht Aangeschoten Wild) en  Harry Safari kreeg de editie 2014 een categorie 5 label zodat B.E.F.! besloot om toch zijn kans te wagen ... de punten voor de heilige VQR-ranking nietwaar. B.E.F.! eindigde uiteindelijk 5de en zag enkel ploegen uit de top 200 van de VQR vóór zich eindigen.

Al bij al was dit een goed georganiseerde quiz maar een paar schaduwvlekken wierpen toch een grote smet op ons spelplezier (en we voelden aan heel wat reacties dat we niet het enige team in de zaal waren die er zo over dachten) :
- overaanbod aan YouTube en Nickelodeon vragen en toestanden (antwoorden als Candy Crush, vadering, Totally Spies, pissed myself laughing en Bikinibottom  en het daarenboven tot vervelens toe afspelen van filmkes)
- heel slechte klankinstallatie met boxen die veel geruis produceerden en een te klein projectiescherm
- een veel te strenge jury-voorzitter-presentator-organisator (gelukkig hield de jury mijns inziens niet altijd rekening met de 'aanbevelingen' van hogerhand anders was wellicht Van Zeebroeck i.p.v. Zeebroek afgekeurd ... het klinkt immers anders)
- te hoge drankprijzen: 1,80 EUR voor een waterke ... pffff!!!! (je mag dan wel ieder één 'gratis?' consumatie geven bij je 20 EUR inschrijvingsgeld ... ik krijg die liever niet als dat meebrengt dat ik voor mijn waterke een normale prijs van 'slechts' 1,50 of 1,60 EUR moet betalen)
- het spelen van tafelrondes tijdens de gewone vragen (tijdens het tweede deel kreeg ik niet eens de helft van de voorgelezen vragen te horen)

Wat hebben we geleerd? Niet veel ...echte quizvragen waren dan ook ferm in de minderheid. De Pool Zamenhof is de schepper van het Esperanto, Glacio nam IJsboerke over, Sponge Bob woont in Bikinibottom, Ottmar Hörl betreurt het dat de NV-A zijn gele kabouter misbruikt, als je het woord kaasmolaar hoort vallen weet dan dat het iets met slechte tanden te maken heeft, ZAK (Jacques Moeraert) is de huiscartoonist van De Morgen terwijl Marec (Marc De Cloedt) voor Het Nieuwsblad werkt.

De punten:
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 8/10 (het begrip 'link' werd af en toe anders ingevuld dan we gewoon zijn, er was wat mij betreft dan ook weinig tot geen sprake van linkendwang)
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 6,5/10 (zoals boven reeds gezegd ... de 'internet'-toestanden hingen ons de keel uit)
- infrastructuur : 8/10 (eigenzinnige maar goeie zaal, het geluid was een ramp en ook het scherm mocht gerust wat groter zijn)
- moeilijkheidsgraad : 4/5 (een stuk makkelijker dan de editie van 2013, dit keer een echte D-quiz, toch nog 8 ploegen op 41 die de helft niet haalden ... )
- drank : 3/5 (1,80 EUR voor een koffie of spuitwater dat is gewoon te veel!)
- algemene sfeer : 3,5/5 (ondanks het strenge jureren en het geroezemoes vanwege de vele trivia-vragen bleef de sfeer vrij sereen)
- prijzentafel : 3/5 (enkel prijzen voor de eerste 5 en de voorlaatste ... )
gemiddelde score : 7,2/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten