zaterdag 4 oktober 2014

4de SPwe Quiz, Wevelgem, vrijdag 3 oktober


Op Wevelgemse bodem was B.E.F.! er nog nooit in geslaagd een eerste plaats te behalen. Hoog tijd dat daar verandering in kwam. En dat lukte ook ... vrij makkelijk. De enige ploeg die wat weerwerk wist te bieden was 'Gigabikers on speed' dat op het einde ook inzinking kreeg en nog bijna werd bijgebeend door 'Ganesha', 'Computer says no' en 'De Vrienden van Michiel Devlieger'. B.E.F.! dus op het einde 9 punten voor en dat ondanks een barslechte 'cryptische steden-ronde' waar we slechts 5 op 10 haalden, zo'n 3 punten minder dan onze concullega's ... Heren quizorganisatoren graag wat meer (verre) citytrips op de prijzentafel zodat B.E.F.! in 'real life' zijn kennis kan bijschaven!

De quiz zelf kunnen we bestempelen als een typische schoolquiz. Alles zat goed zonder meer. Wat het meest in het oog sprong was wel het prachtige mapje met de de zeer verzorgde antwoordbladen. Een dikke proficiat daarvoor. De rest was laten we zeggen gemiddeld, nooit uitmuntend maar ook nooit onvoldoende. Toch even opmerken dat het tempo veel te hoog was. In plaats van een raketronde kregen we een raketquiz voorgeschoteld. En als het al voor een geoliede machine als B.E.F.! te snel ging ... wat moet dat niet zijn geweest voor gelegenheidsploegen?

Wat hebben we geleerd? Frank Van Mechelen regisseerde 'Groenten uit Balen', The Hive is de naam van de camping op Rock-Werchter, Senne Guns covert er lekker op los (ondermeer Johnny & Mary van Robert Palmer, wij kennen alleen zijn goudvis), er schijnt een heel slechte metalband te bestaan die zich Anthrax noemt (en zo voel ik mij ook als ik hun muziek moet aanhoren), Tiesto is Spaans voor bloempot en Harare is de hoofdstad van Zimbabwe. Wellington en Nietzsche op foto herkennen is voor ons in het vervolg kinderspel net als de beroemde citaten van Edison (Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration), Einstein (Everything should be made as simple as possible, but not simpler) die in het Engels toch een heel stuk beter klinken.

De punten : 7,5/10 : zoals ik al zei, alles was gemiddeld, puntje van kritiek was het tempo maar dat werd dan weer voor een groot stuk goed gemaakt door de zeer veel makkelijke vragen en de korte vraagstelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten