zaterdag 17 januari 2015

X4Charity Quiz, Esen (Diksmuide), vrijdag 16 januari


De X4Charity Quiz werd georganiseerd ten voordele van Xavier Gryson die de Marathon du Sable gaat lopen teneinde geld in het laatje van de Huntington Liga te brengen. Een quiz voor een goed doel dus en daar mag B.E.F.! niet ontbreken.

Wat de quiz zelf betreft werden er veel, naar ons gevoel te veel, toegevingen gedaan om de talrijk opgekomen gelegenheidsploegen tegemoet te komen (51 ploegen waaronder een 6-tal quizploegen). Games, internethypes, reclame & andere films, muziek, droedels en consoorten ... dat was waar het vooral om draaide. Enfin ... we zullen in ieder gevan nooit meer al-Fatah en Hamas door elkaar halen.

Enkel de slotronde kon worden beschouwd als een voldragen quizronde en kon B.E.F.! echt bekoren. In  die ronde haalden we met 27/30 (terwijl onze beste belager, uiteindelijke winnaar Koekedozeklan, 'slechts' 24/30 haalde) een zeer mooie score maar door die internethypes, die puzzels en die reclamefilmkes was onze achterstand al te groot om nog aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Jammer, maar anderzijds gunnen we de sympathieke gasten van Koekedozeklan, die hun 50ste quizdeelname vierden met een zeer lekkere taart, van harte hun 15de overwinning.

Vooral omwille van de mooie slotronde kennen we deze kwis een score van 7,4 op 10 toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten