zaterdag 10 januari 2015

5de Algemene quiz Judoclub Tielt, Tielt, zaterdag 10 januari 2014


Quiz die B.E.F.! niet echt lag. Tafelrondes doorheen gewone rondes zijn al ons ding niet, als die er dan nog eens in bestaan dat je een hoop getalletjes moeten invullen (wat haat ik dat toch) of ze fouten bevatten (Billy en Ronaldino zijn niet dezelfde personages uit F.C. De Kampioenen) dan hoeft het voor mij helemaal niet.

Een slechte quiz was het echter niet, enkel was er een discrepantie tussen de aanwezige ploegen (heel wat sterren in de zaal) en de gestelde vragen (of beter aangekaarte thema's). Beeld en klank waren een ramp, zeker voor de ploegen die achteraan zaten en dat systeem van de dubbele antwoorden stak ons na een tijdje enorm tegen! Toch ook enkele mooie 'quizconcepten' (quattro's, tipronde met de dubbele antwoorden), het was dus lang niet enkel en alleen kommer en kwel.

B.E.F.! leek gedurende de gehele quiz geen aanspraak te maken op een top 15 notering (we hingen meestal ergens op de 19de plaats) maar dank zij een bijna perfecte eindspurt slaagden we er toch nog in de 15de stek en het ermee gepaard gaande rankingpuntje te veroveren. Net als vorige keer hadden we tijdens de quiz het gevoel dat er niet veel meer inzat ... maar nu ik er over nadenk hebben we ook hier weer 5 tot 10 punten weggegooid. En als je dan ziet dat het verschil met plaats 9 slechts 6 punten (of 3 vragen bedraagt) dan kan ik niks anders dan zeggen dat een top 10 notering er wel degelijk inzat . Maar om ook daadwerkelijk in de top 10 van een quiz met deze bezetting te eindigen moet alles binnen de ploeg perfect verlopen en dat was andermaal niet het geval. Nu ja, de volgende weken volgt voor B.E.F.! wat éénvoudiger kost, kwestie van ons zelfvertrouwen een boost te geven.

Wat hebben we geleerd? Het verband tussen petticoat (rokje), Toulouse-lautrec en Offenbach is de cancan,  een kind heeft 20 (melk)tanden, Nederland heeft 12 provincies, Freckleface (= zomersproeten) was de eerste groep van/met Arno, couscous bestaat uit griesmeel, Malheur is echt wel een topbiertje, een judogordel is in het Japans obi, Beethoven schreef slechts 9 symfonieën en de vlag van Zuid-Afrika heeft 6 verschillende kleuren.  Zoals je ziet, veel van wat we hebben geleerd zal ons wellicht niet meer worden gevraagd (en/of moesten we eigenlijk hebben geweten).

De punten: een 7,3 lijkt me een mooie score voor deze quiz want wat mij betreft is er nog redelijk wat ruimte tot verbetering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten