zondag 5 april 2015

Piranha-Quiz, Oostende, zaterdag 4 april


'A match made in heaven' zal het wellicht nooit worden, B.E.F! en de zeer eigenzinnige Piranha Quiz. Ondanks het feit dat onze prestatie dit jaar een stuk sterker was dan die van vorig jaar (toen 12de, dit jaar 11de in een veel sterker deelnemersveld - toen 14, nu 22 sterktepunten) blijft dit soort quizzen voor de ruggengraat van B.E.F! een ware vorm van zelfkastijding. Voor het team bleek mystery-gastspeler Yves H. uit D. dan weer een beetje een missing-link te zijn ... Nu weten we ook waarom The Fellowship dit jaar zoveel sterker presteert dan in het verleden.

De quiz, die we vorig jaar ervoeren als druk, chaotisch en vol onduidelijke, vergezochte linken die enkel voor topploegen garant staan voor makkelijk puntengewin, was dit jaar nog een stuk moeilijker: vorig jaar haalde B.E.F! hier nog 65% ... dit jaar slechts 61%. Om nog maar te zwijgen van ploegen als 'Foksje', 'Quiz & Flupke' of 'Moeder Romain' (allen gebuisd)... Pluspunt: de chaotische ronde was niet langer chaotisch. Maar dat was voor B.E.F!, samen met de aangename kennismaking met onze mystery-gastspeler, dan ook het enige pluspunt.

Wat hebben we geleerd? God ja, op heel veel vragen wisten we het antwoord niet ... maar heel wat van die vragen die we hoorden zullen wellicht nooit op een 'mainstream' quiz worden gesteld. We proberen er toch tiental op te noemen: de voornaam van de huidige eega van Clooney is Amal (haar familienaam Alamuddin kenden we overigens wel...), als ze spreken over absint en ze tonen een plant dan zal dat wel alsem wezen, de tangarine is een onder de radar blijvende citrusvrucht (maar dat wist ik eigenlijk al), goethiet is een mineraal en bismuth een chemisch element, megafans van de Foo Fighters kennen ongetwijfeld de film Back and Forth (zo kwam je met Fjällräven, de Australische rivier Murray en Der Spiegel tot 'Fjällbacka murders' van Camille Lackberg), Lev Kamenev was de eerste president van het communistische Rusland. Verder maakten we kennis met de schilders Alfred Sisley (Engels-Franse impressionist, prentje 4) en Yves Tanguy (Franse surrealist, 5),  de vlag van El Salvador (6), de Yeti krab en ezelsoor (7). Architecten van dienst waren Koolhaas & Scheeren (CCTV-toren in Peking) en Libeskind & Childs (Freedom Tower/One World Trade Center in New York). Gelukkig sla ik in deze rubriek de muziek (meestal) over want dat was voor B.E.F! voor de volle honderd procent de ver van ons bed show.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten