maandag 27 april 2015

De 5de Grote De Letterschuurquiz, Beselare, 24 april 2015


Met de 5de Grote De Letterschuurquiz werd geprobeerd een ander quizpubliek aan te spreken. Met een C-quiz mikten we immers op meer geroutineerde ploegen uit de VQR-ranking. De interesse van die teams was er maar ook heel wat pure gelegeheidsploegen schreven zich in voor deze C-quiz.

Resultaat was: een slagveld ... 22 van de 42 aanwezige teams haalden de helft niet. De meningen over de quiz waren dan ook zeer verdeeld. Door sommigen geloofd (prima quiz, een van de beste die ik dit jaar speelde, ...), door anderen verguisd wegens te moeilijk. De conclusie kan dan ook niet anders zijn dan: het verkeerde publiek op de juiste quiz ... of het juiste publiek op de verkeerde quiz. 

Over één zaak was iedereen het eens, de locatie, die was TOP!

Over de prestatie van B.E.F! kunnen we niks anders dan lovend zijn ... moesten ze wat meer boeken lezen dan waren ze zelfs zesde geworden in plaats van zevende (bij de schiftingsvraag lieten ze zich ringeloren door de Black Velvets). Maar tussen al dat quizgeweld (Alzheimer, Vier Zonder Stuurman, een serieus met gastspelers versterkt Les Non-Classés, Bedweters en Arthritic Monkees) leverden ze schitterend werk af! Ik had gehoopt op een top tien ... dus mijn verwachtingen werden ruimschoots overtroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten