zaterdag 19 september 2015

Dynamo MicMac Quiz, Oostkerke (Diksmuide), vrijdag 19 september 2015


Wat, gezien onze triomf een jaar eerder, een hoogdag moest worden voor B.E.F! werd een afknapper van jewelste. De eerste rondes speelden we quasi perfect. Lange tijd stond B.E.F! aan de leiding maar uiteindelijk zakten we finaal door het ijs en mochten we tevreden zijn dat enkel Les Non Classées ons voorbij stoomden. 

Fabian van Fallada als TV-tune (driepunter), Washington als evergreen-staat, Otxoa als fietsend broederpaar, Sint-Baafs in Gent (foto), Perrier (bijgewerkt logo), Cyprus als tegenstander van de rode duivels in de komende WK-voorronde en de fabuleuze willykini (wij gingen voor het veel beter klinkende weeniekini), allemaal antwoorden die aan tafel werden 'geopperd' maar om één of andere reden (de ene al dwazer dan de andere) het blad niet haalden of door twijfel werden geschrapt en vervangen door foute antwoorden ... Als je zo 9 punten vergooit dan kan je natuurlijk nooit een quiz als deze winnen. Als je dan ook nog een aantal punten tekort denkt te krijgen (moleculaire massa i.p.v. hoeveelheid stof? hoorn des overvloeds i.p.v. doodstrompet? hermelijn i.p.v. marter op foto en zonder sneeuw wanneer je geen staart te zien krijgt?) maar dat moeilijk kunt controleren omdat je nooit de punten per ronde krijgt ... dan is het dubbel zuur om op de tweede plaats te eindigen.

Quiz zelf was wat onevenwichtig, zeker qua moelijkheidsgraad (die sportronde was véél te moeilijk, de drietrapsronde was een merkwaardig werkstuk waarbij regelmatig de moeilijke vragen makkelijker aanvoelden dan de makkelijke) maar ook qua thema's/onderwerpen die aan bod kwamen. Dat laatste is vanzelfsprekend wanneer je themarondes (sport, muziek) gaat mixen met linkrondes. Anderzijds kun je je op een quiz van een sportvereniging wel verwachten aan veel meer sportvragen dan pakweg vragen over literatuur. Kortom qua evenwicht en vindingrijkheid was dit niet echt een hoogvlieger, toch kunnen we spreken van een vrij leuke quiz.

Quiz was ook zeker geen doorsnee D-quiz. Als je ziet dat de winnaar 'slechts' 79% haalt tegenover 89,9% vorig jaar, en B.E.F! met identiek hetzelfde team zakt van 89,9% naar 76% dan is het duidelijk dat de quiz een stuk moeilijker was dan die van vorig jaar en kun je ook niet meer spreken van een pure D-quiz wat het vorig jaar nog wel was. 

Wat hebben we geleerd? De familienamen van Bonnie en Clyde zijn Parker en Barrow, een hoorn van overvloed mag je gerust ook een doodstrompet noemen ... hij blijft eetbaar, Litouwen is het 19de land die de EUR invoerde (jan 2015, Letland deed dat 2 jaar eerder en Estland nog eens 2 jaar daarvoor), Yasmine Bleeth (Baywatch) en Tiffany Amber Thiessen (White collar, Beverly Hills 90210) zijn lookalikes, ene Dieter Runkel (Eschenbach, Zwitserland, 1995) moet wellicht de meest vergeten wereldkampioen cyclocros 'ever' zijn, Jack & Jones is dan wel bekend ... zijn logo is dat veel minder en tussen house (muziek) en B.E.F! zal het wellicht nooit goedkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten