zaterdag 9 april 2016

Algemene quiz t.v.v. Brielen Sport, Brielen (Ieper), vrijdag 9 april 2016

We wisten niet goed wat te verwachten toen we afzakten naar CC Den Briel, maar al ras ontwaarden we achter de jury/presentatietafel enkele bekende gezichten van quizploeg 'De Lustige Lijnvissers' en wisten we dat het wel in orde zou komen met deze quiz.

De quiz zelf was zeer 'old scool', zowel qua indeling van de rondes (10 rondes van telkens 10 vragen beginnende met 1 over aardrijkskunde en eindigend met muziek met daartussenin o.a. sport, eten en drinken, ... ) als qua vragen. Geen geintjes, geen linken, geen spelletjes, geen tafelrondes. Die vragen waren ook niet zo makkelijk als je kunt bevroeden op een D-quiz waar toch meer dan 90% van de aanwezige teams slechts zelden in een quizzaal zijn te bespeuren. Weinig echte weggevers en toch een viertal kuitenbijterkes per ronde met als gevolg dat B.E.F! strandde op 'slechts' 80% en redelijk wat ploegen een buis opliepen.

Van in het begin leek het een duel te worden tussen de Olifant, de Ellebogen en B.E.F!. B.E.F! startte slecht maar kon dankzij een sterk tweede deel en een even sterke finale (met telkens twee vragen voor de prijs van 3*) het laken toch nog naar zich toetrekken. De Olifant eindigde 2de op een vijftal punten, de Ellebogen vervolledigden het podium.

Wat hebben we geleerd? Dat getuige X1 luisterde naar de naam Regina Louf, dat Hugo Broos met 10 bekers recordhouder is in België, dat Luis Ocana de Tour won in 1973 dat zeetong weer maar eens vis van het jaar is en dat Johan Cruyff bij Barcelona debuteerde tegen Cercle Brugge (het werd 6-0) is leuk om te vernemen maar niet meer dan dat wegens te veel fait-divers of te belegen. Wat we wel willen onthouden is dat als je een hydraulische laadklep ziet het er wellicht eentje is van de firma Dhollandia uit Lokeren, dat Bollekes nu als baseline APA of Antwaarpse Pale Ale dragen, dat Marche-les-Dames een deelgemeente is van Namen (en niet Dinant), dat je de Bib Gourmand niet mag catalogiseren als zomaar eentje van de rode reeks en dat Vlaanderen zijn eigen versie van Jeff Koons heeft, namelijk William Sweetlove.  Maar de belangrijkste les is wellicht nog: het is niet omdat een liedje op nummer 1 van de Ultratop (of voorlopers) terecht komt dat je er jaren later nog eens wilt naar luisteren ... Dat we op een D-quiz in het onderdeel muziek slechts met moeite de helft halen, dat zijn we echt niet gewoon.

Conclusie: best aangename quiz, hier en daar iets bijgeleerd, democratische drankprijzen, op tijd naar huis en dat nog wel met een knoert van een Ganda-ham waarvan we nog enkele maanden kunnen smullen. Wat meer kun je verwachten van een vrijdagavondje uit?

* Per thema (bvb. sport) kreeg je 2 vragen. Had je ze beide juist dan verdiende je 3 punten, had je er 1 juist dan kreeg je 1 punt.

1 opmerking:

  1. Ik heb dat van die Bib Gourmand nog eens opgezocht: een Bib Gourmand is een onderscheiding voor zaken met een goed drie­gangenmenu voor maximaal 37 euro. De Bib Gourmand is dus een classificatie, net als een Michelin-ster. Michelin brengt dus binnen de 'Rode' reeks een aparte gids uit voor zaken met een Bib Gourmand onderscheiding. Ik herinner me niet dat dit in de vraag aan bod kwam, maar soit

    BeantwoordenVerwijderen