zaterdag 16 april 2016

Quiz't da nog nie!, Langemark-Poelkapelle, vrijdag 16 april 2016

Eersteling van de reserven van voetbalclub VK Langemark-Poelkapelle en het moet gezegd dat die jongens dat niet slecht hebben gedaan. Alleen spijtig dat er een halfuur te laat werd gestart en dat de prijsuitreiking zo lang werd uitgesponnen. Samenvattend: atypische D-quiz waarin ambiance en vooral de presentator/grapjas/Piv Huvluv-lookalike centraal stonden. Liedjes zingen of spelen op zijn blauwe kazou (tja, wat wil je, het bestuur van de voetbalclub ziet zwart van de liberalen) tot het voordragen van door google vertaalde songteksten en het hier en daar brengen van een poging tot stand-upcomedy, werkelijk niets was de minzame presentator te veel.

In eens sfeervolle zaal en na een letterlijk en figuurlijk torenhoog oplopende strijd ging de overwinning uiteindelijk naar B.E.F!. De Horta's, die ons tot de laatste ronde bleven kietelen (dixit Captain Olifant), eindigden tweede met in hun kielzog The Black Velvets.

Van wat kunnen we zeggen 'Quiz't da nog nie!' en ik ben blij dat ik het nu wel weet m.a.w. 'Wat hebben we geleerd?'. Eerlijk gezegd, niks eigenlijk. Alle quizwaardige vragen hebben we me dunkt correct beantwoord of het moet zijn dat we nu zeer content zijn om te weten dat: de eerste V in KVLV (ook gekend als de Vrouwen met Vaart) staat voor vormingswerk, Wayne Rooney (onlangs 'betrapt' op winkeldiefstal) ondanks de vele poen een straatschoffie blijft, James Bond graag wat wodka door zijn Martini schudt of laat schudden (vooral sinds de miljoenendeal met Belvedere Wodka, noot van de redactie), de film 'Het varken van Madonna' niet in Madonna maar in Houtem (bij Veurne) werd gedraaid, men in de Highland Games niet doet aan rotsrollen maar wel aan schoofwerpen (sheaf toss) en de polonaise oorspronkelijk een langzame Poolse dans in driekwartsmaat was (de polka is dan weer een van oorsprong Boheemse volksdans voor paren in een snelle tweekwartsmaat of vierkwartsmaat).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten