zaterdag 20 april 2013

3de De Letterschuurquiz, Zonnebeke, vrijdag 19/4/2013Alle commentaren over de voorbije 3de editie van De Letterschuurquiz waren, behalve wat kleingeestige kritiek en andere muggenzifterij van 'les très-frustrées & co' (zie hiervoor Los Flippos),  lovend tot zeer lovend. Zelfs de ploegen die achteraan het peloton eindigden amuseerden zich goed. De enkelingen die deze quiz slecht vonden raden we dan ook aan volgend jaar rond deze tijd andere oorden op te zoeken, de rest (de overgrote meerderheid dus) nodigen we graag nu al uit voor de 4de editie (het ziet er naar uit dat dat 18 april 2014 wordt), want deze 3de editie toonde de weg die we ook de volgende jaren willen inslaan.

Natuurlijk zijn er nog enkele zaken die kunnen worden verbeterd. Zo staan op het programma voor volgende editie:
- een andere, betere, grotere, gezelligere zaal met een beter akoestiek (namelijk OC De Leege Platse in Beselare die een van deze dagen zal worden vastgelegd)
- vlottere bediening van de 'drank'
- een herwerkte, minder discutabele versie van de fotolinkronde (dit onderdeel is, hoewel het door heel wat ploegen nog steeds wordt gesmaakt, na drie edities aan herziening toe en inmiddels al volledig herwerkt, we presenteren het in zijn nieuwe vorm bij een eerstvolgende gelegendheid)
- een beter afleesbaar scorebord dat gedurende de pauzes constant wordt geprojecteerd zodat adequaat kan worden gereageerd op eventuele fouten van de jury (en we gaan niet ontkennen dat die werden gemaakt zij het niet wat betreft de top 10)
- afronden tegen 00 uur (het was, hoewel er stipt om 20 uur werd gestart, nu zowat 00u30) door het beperken van de tafelrondes en het inkrimpen van de superronde

Dat de quiz werd gewonnen door 'Harry Safari', het nummer 17 op de Vlaamse quizranking, was geen verassing. Dat 'Los Vecinos' (Spaans voor 'de Buren', featuring 2 spelers van Ronkedoor) ging lopen met de eerste plaats bij de Zonnebeke-ploegen was minder verwacht. De eerste twee edities was het immers 'Rondomons' (featuring nog een andere Ronkedoor-speler) die met die eer ging lopen. De volledige eindstand zoals ze de avond van de quiz werd meegegeven vind je hier.

Wie dit wil kan de quiz naspelen :
- deel 2 
- deel 3 

Inmiddels is er ook een analyse per ronde (gemiddeld behaald aantal punten) en per vraag (aantal keren dat een vraag correct werd beantwoord) beschikbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten