zondag 23 juni 2013

D(E)-Light After Midnight Quiz, Beselare, zondagnacht 23/6/2003

Een 'deftige' quiz organiseren voor niet-quizzers, dat was de opdracht voor de D(E)-Light After Midnight Quiz die doorging in kader van de 24 uren van De Leege Platse, het nieuwe OC van Beselare. Onder deftig verstaan we: geen vragen als welke kleur heeft de eerste letter in het Google logo, hoe heet de tweeling van Maria Carey, wat zijn de kleuren van de Belgische vlag ... Tegen mijn 'natuur' in plande ik wat praktische proeven (dat proeven kun je letterlijk nemen want je moest bijvoorbeeld de echte Jupiler onderscheiden van pils van een wit product ... en dat bleek zeer goed te gaan) en enkele puzzels (rebus, droedel, ...). Kwestie van voor iedereen wat wils aan te bieden. Uiteindelijk werd het een algemene, vrouwvriendelijke kennisquiz met linken die maximaal 2 uur mocht duren.

Zestien ploegen dienden zich aan, wat veel is gezien de quiz doorging na middernacht. De locatie, de foyer van het OC, was  verre van de ideale locatie. Er konden met moeite twee tafels op een rij worden geplaatst, dan weet je het wel. Oorspronkelijk was de quiz gepland in de grote zaal (waar volgend jaar op 18 april de 4de editie van De Letterschuur-quiz doorgaat), maar uiteindelijk moesten we plaats ruimen voor een ... fuif. Deze ging door op het hetzelfde moment als de quiz er werd natuurlijk van die van die boenke, boenke, boenke muziek 'gedraaid' die je tot in alle uithoeken van het gebouw kon horen.  Gezien het late (of vroege uur) en het feit dat er geen al te kritische ploegen meespeelden viel alles uiteindelijk nog in de goede plooi. Alle ploegen haalden minimaal de helft (de staartploeg klokte af op 52%) wat op zich al een verdienste is. En ik had het gevoel dat iedereen zich had geamuseerd, wat natuurlijk nog belangrijker is.

Jammer was wel dat Ronkedoor, zonder Faros, zich liet afdrogen door een totaal onbekende ploeg. Tja, dat komt ervan als je zowel Bollie en Billie als Coca Cola en Everyday Cola niet uit elkaar kunt houden ... De winnaar werd dus 'Het is altijd wat' met een bijna perfecte score van 126 op 130. Ronkedoor klokte af op 122 punten. Brons ging naar Bib.Com (featuring 2 leden van de bibliotheekcommissie) met 120 punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten