zaterdag 24 mei 2014

Dino-quiz, Sint-Andries (Brugge), vrijdag 23 mei 2014


Pretenzieloze D-quiz van tafeltennisclub Dino uit Brugge. Voor een eersteling hebben die tafeltennissers dat goed gedaan. Voor geroutineerde quizploegen iets te veel gokvragen en iets te makkelijk ... maar die geroutineerde quizploegen waren te tellen op een halve hand. Op een leuke manier werden enkele pingpong-vragen binnengesmokkeld ... daarvoor alleen al 'respect'.

Grootste handicap was de slechte akoestiek in het zaaltje maar tijdens het stellen van de vragen was het aanwezige publiek niet al te luidruchtig, dus al bij al viel ook dat goed mee.

Wat hebben we geleerd?  De denker van Rodin houdt zijn rechterhand onder zijn kinFud Leclerc vertegenwoordigde België 4 keer op het Eurovisiesongfestival en is daarmee nationaal en internationaal recordhouder, de leuze van Safety First is 'discipline, dedication, and friendship'. En verder: in het seizoen 1976-1977 haalt Club voor het eerste de dubbel ... iets wat Cercle hen al in de jaren '20 voor deed en een persoon met een ooghoogte van 1,70 ziet 4,6 km verder reeds de horizon opduiken.

De punten :
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 7/10 (nogal wat gok- en proefvragen ... gelukkig geen puzzels!)
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 7/10 (geen wetenschap, weinig fauna en flora, ...)
- infrastructuur & organisatie : 8/10
- moeilijkheidsgraad : 4/5 (toch enkele ploegen die de helft niet haalden ...)
- drank : 4/5
- algemene sfeer : 3,5/5 (slechte akoestiek waardoor de muziek niet tot zijn recht kwam ... dat woog toch wel op de sfeer)
- prijzentafel : 2,5/5 (het was geen vetpot ... maar daar doen we het niet voor) 
totaal : 36/50 of 7,2 /10

Conclusie :
Deze Dino-quiz was zeker niet de meest memorabele quiz van het seizoen maar B.E.F.! beleefde net als de meeste aanwezige ploegen een stressloze, aangename avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten