zaterdag 10 mei 2014

VILO-quiz, Meulebeke, vrijdag 9 mei 2014


Voor tonnen quizplezier moest je gisteren in de sportschool van Meulebeke zijn. B.E.F.! werd er getrakteerd op een tot in de puntjes voorbereide quiz zodat de avond organisatorisch een perfect verloop kende. Prachtig groot scherm, een efficiënt bediende powerpoint die op voorbeeldige wijze de voorgelezen vragen ondersteunde zodat deze nooit moesten worden herhaald, zeer goeie geluidsinstallatie (de muziek klonk als ... muziek in de oren). Gezellige zaal met perfecte omgevingstemperatuur. Formulieren die qua leesbaarheid perfect waren afgestemd op het aanwezige quizpubliek dat in zijn rangen heel wat senioren telde. Op deze formulieren was ook steeds duidelijk aangegeven waar je ploegnaam (en nummer) en het antwoord moest schrijven. Dankzij een ingenieuze lichtinstallatie was er ook steeds net voldoende licht in de zaal. Heerlijk korte rondes die telkens net niet te veel vragen bevatten (de kans dat onze aandacht ook maar één moment zou verslappen was dan ook quasi onbestaande) en ook nog eens waren gekruid met duidelijke linken die (ook de minder sterke) quizploegen echt hielpen bij het vinden van de correcte antwoorden.  Bovendien werden we gedurende de ganse quiz perfect op de hoogte gehouden van onze scores die werden geprojecteerd op het eveneens perfect leesbare scherm. Perfect getimede pauzes waarin je net tijd genoeg kreeg om na te gaan of de scores die je team verwachtte gelijk liepen aan wat de jury in petto had. Het zaalpersoneel (die van de drank dus) was zeer goed gebrieft (ook gebriefd had hier gekund ... beide vormen zijn correct) en bediende ons zeer efficiënt.

Zeer fijn quizpubliek ook dat zich voorbeeldig gedroeg, wat eigenlijk niet vreemd was gezien het perfecte verloop van de avond. Niemand had dan ook enige aanleiding om zich ook maar enigszins op te winden. Kortom een quiz om nooit te vergeten. Spijtig genoeg kan ik deze quiz niet quoteren gezien het er duidelijk één was van C-niveau, een tien op tien zat er misschien wel in ...

Schitterend idee toch ook om op hetzelfde tijdstip een quiz voor quizzers en een (niet-)quiz voor niet-quizzers te organiseren. Maar laten we dan meteen nog een stap verder gaan en ploegen met vrouwen anders benaderen dan ploegen met enkel mannen: per vrouw in de ploeg een extra tip! Misschien moeten we vanaf nu zelfs de ganse maatschappij zo organiseren: weg met de inclusie ... leve de segregatie!

Wat de prestatie van B.E.F.! betreft kunnen we spijtig genoeg niet zo enthousiast zijn. In perfecte omstandigheden toch zo slecht 'performen' ... het is gewoonweg schandalig! Zelfs de Boeboeks (nochtans ruim voorzien van zwakke schakels meen ik te hebben gemerkt) gingen ons vooraf! Dat we uiteindelijk dertiende werden kun je zelfs een half mirakel noemen gezien de ronduit abominabele start (10 op 20 in een op zich al makkelijke ronde met dan nog eens linken die zelfs een blinde kon zien!). En wat we daarna nog allemaal hebben laten liggen ... Voeg daar nog eens de goede antwoorden die we uiteindelijk schrapten (Wright, braderie, klarinet, ...) aan toe... Een podiumplaats had er misschien net niet ingezeten maar toch ... Blijkbaar was B.E.F.! zo overdonderd door het perfecte verloop van dit quizspektakel dat we niet scherp genoeg van geest waren om goed te scoren. Jammer, jammer, jammer, jammer ... nu zijn we het ons beloofde/toegedichte stekje in de top 100 van de VQR-ranking wellicht voor altijd kwijt!

Wat hebben we geleerd? Ricci(ng) is de nieuwste internethype ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten