zondag 18 mei 2014

Ride2Barca-quiz (t.v.v. Think Pink), Langemark, zaterdag 27 mei 2014


Dat Ganesha koste wat kost zijn plaatsje in de top 200 wil heroveren, daarvan werd gisteravond nogmaals het bewijs geleverd. Zelf het 'cordon sanitair' moest er aan geloven en dat alles om toch nog maar eens seizoensrevelatie B.E.F.! te verslaan en met de zegepalmen te gaan lopen.  Dat dat lukte was niet enkel te wijten aan hun goed prestatie, evenzeer het falen van B.E.F.! als team was resultaatbepalend.

De quiz toonde twee gezichten. Voor de pauze was het één en al kommer en kwel. Twee tafelrondes waaronder een puzzelronde gecombineerd met vragen die niet aan de doelgroep waren aangepast (veel te moeilijk) en een hels tempo. Na de pauze ging het een stuk beter: éénvoudiger tafelrondes, makkelijker vragen en een rustiger tempo. 

De zaal op zich is al geen pareltje qua akoestiek. Stop daar 44 ploegen in die vragen moeten beantwoorden die 'niet van de poes zijn' (lees veel te moeilijk voor 80% van de deelnemers), neem dan nog eens een presentator met een 'beperkt inlevingsvermogen' (waarom die jongen die de scores bijhield niet laten presenteren?) ... en je hebt een rumoer van jewelste. Wat een verschil met de quiz in Meulebeke de avond voordien ... van bijna een sacrale quizsfeer naar een 'tempel van verderf'.

Wat  hebben we geleerd? Eerst een 'paar' antwoorden die mij nog steeds zwaar op de maag liggen wegens 'onbegrijpelijk gerateerd'. Ron Dennis is teammanager bij MacLaren, het WK wielrennen 2014 gaat door in Ponferrada, L'Aquila (aquila is arend in het Latijn) is de hoofdstad van de Abruzzen en werd in 2002 verwoest door een aardbeving, Olivier Vanneste ging Breyne vooral als gouverneur, de kleuren in de (oude) vlag van West-Vlaanderen zijn blauw-geel-rood, een Berner Sennen is geen Sint-Bernard, de naam IVECO staat voor Industrial Vehicle Company (het is immers een Italiaanse en geen Nederlandse firma) en AdBlue is een oplossing van ureum in gedemineraliseerd water die gebruikt wordt als bijvoeging bij bijvoorbeeld vrachtwagens die diesel gebruiken om ze schoner te laten rijden. Verder is Carmageddon een onnozel racespel waarbij je mensen moet doodrijden, is Louis Casteels de coach en Sam van Rossom de draaischijf van de Belgian Lions, is roze de vaste kleur van Palermo, is Roberto Cavalli een lookalike van Karl Lagerfeld, zijn de gebroeders Winklevoss niet meer zo'n goede vrienden van Marc Zuckerberg en is Castelli een bekend producent van wielerbroeken met in zijn logo een schorpioen. En 'last but not least' (want voor mij de origineelste en interessantste vraag van de gehele quiz): Pantalone is een sluw, decadent personage uit de Italiaanse commedia del'arte.

De punten :
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 6,5/10 (heel wat do nots: een ***- puzzelronde, het vragen van titels van liedjes, meerdere tafelrondes tijdens de gewone rondes, presentator die regelmatig opmerkt: iedereen moet dit weten)
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 7/10 (het afwisselend stoppen van linken in de vragen en in de antwoorden, onevenwichtige linkenrondes waar bij de ene keer een kledingmerk wordt gevraagd en de andere keer een kledingstuk, ...)
- infrastructuur & organisatie : 7/10 (matige powerpoint, geen zicht op de scores per ronde)
- moeilijkheidsgraad : 2/5 (20 van de 42 ploegen haalden de helft niet ... )
- drank : 4/5 (democratische prijzen, uitgebreide kaart, lekkere Picon ... helaas was mijn Omer lang niet koud genoeg)
- algemene sfeer : 2,5/5 (erg rumoerige zaal, niet de minste quizsfeer)
- prijzentafel : 4/5 (als derde eindigen en nog een waardebon van 50 EUR per persoon kunnen meenemen ... ik heb het nog niet veel meegemaakt) 
totaal : 33/50 of 6,6 /10

Conclusie : een quiz die het moet hebben van de drankkaart en de prijzentafel kun je bezwaarlijk een topper noemen. Toch zag ik redelijk wat potentieel om er een volgende keer iets van te maken ... de vraag is of er een volgende keer komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten