maandag 29 december 2014

16de TTC Wielsbeke Quiz, Dentergem, zaterdag 27 december


B.E.F.! zette een zoutloze prestatie neer op de laatste quiz waar het dit jaar aan deelnam. De anagram-fotoronde was niet van de poes, de makkelijke rondes 2 en 3 die er op volgden lieten ons even het beste vermoeden maar wat er ons daarna werd voorgeschoteld ging veelal ons petje te boven. Na even de 16de plaats te hebben bekleed gleed B.E.F.! steeds verder af om uiteindelijk af te klokken op de 22ste plaats net na teams als Memorystick en The Fellowhip. Niet erg bemoedigend. Door gebrek aan concentratie en creativiteit vanwege de neerwaartse spiraal waarin we ons vanaf ronde 4 bevonden, rateerden we toch wel een stuk of 10 antwoorden ... als we daar rekening mee mogen houden zat een 18de plaats er misschien wel in, maar zeker niet meer dan dat.

De quiz zelf kon ons niet echt bekoren. Ronde 2 en 3 waren te makkelijk in vergelijking met de rest van de quiz (ze zouden niet hebben misstaan op een D-quiz ... B.E.F.! voelde zich dan ook in zijn sas en kreeg hoop ... valse hoop bleek reeds in ronde 4). Te veel vragen die de revue  passeerden werden aan onze tafel onthaald met de opmerking: 'Hoe komst de quizmaster erbij om dit ons te vragen?' en de meisjes van de drank die tussen hun werk door achteraan de zaal plaats namen (waar ook B.E.F.! zat) zag je zo denken 'ge moet nogal een nerd zijn om op die vraag het antwoord te weten'. Tja ... typische B/C-vragen waarschijnlijk en dus niet besteed aan zaalpersoneel of een ploegje als B.E.F.!.

Wat hebben we geleerd?
- de kookaburra (ook kingfisher of lachvogel) is de grootse ijsvogel en de naam van het Australische hockeyteam
- Paracelsus is een arts uit de 16de eeuw en de uitvinder van dienst in de reeks Midas
- Andromache is de vrouw van de Trojaanse koningszoon Hector
- Hatsjepoet is een zeker te overwegen antwoord wanneer wordt gevraagd naar een vrouwelijke farao
- het (nectar)kruikenfeest is het grootste hindoefeestje ter wereld
- een topspin is (ook) een soort kermisattractie
- de hongernood in de Oekraïne begin de jaren '30 vorige eeuw wordt de Holodomor genoemd
- de gekleurde acteur uit 'En toen kwam ons ma binnen ...' heet Maarten Goffin
- Ingres is een gerenommeerd Frans kunstschilder uit de 18de-19de eeuw
- Otto Dix is dan weer een Duist kunstschilder uit de 20ste eeuw die heel wat te danken heeft aan de eerste wereldoorlog
- het overgangsmetaal Hafnium heeft zijn naam te danken aan de Latijnse naam van Kopenhagen
- de archaeopteryx is een basaal geslacht (denk dino) van vogels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten