zondag 13 december 2015

Caminoquiz, Esen (Diksmuide), zaterdag 12 december 2015


De tweede Caminoquiz was er eentje op maat van gelegenheidsteams en quizploegen die niet van prentjes houden. De uitdaging voor de meer geoefende quizzers bestond erin om geen fouten te maken. De scores bij de betere ploegen lagen, behalve in de muziekronde en de multiple choice finaleronde inclusief giscorrectie, dan ook zeer hoog. Veel makkelijke vragen dus, maar door het hoge tempo hadden we aan de B.E.F! tafel toch geen tijd om ons te vervelen. B.E.F! behaalde overigens zijn vierde opeenvolgende overwinning, wat met een team als Vier zonder Stuurman in de zaal toch wel een kabinetstukje is.

Sobere (geen prentjes en filmpjes) maar correcte organisatie, vriendelijke en behulpzame medewerkers, democratische drankprijzen, jury die zich goed van zijn taak kweet, ... Alles zat goed snor en zal ongetwijfeld veel geld in het laatje hebben gebracht van het goede doel, zijnde Camino.

Wat hebben we geleerd? Pommard (een dorpje van amper 541 inwoners in het departement Côte d'Or, arrondissement Beaune) produceert een lekkere bourgognewijn, Zoetemelk werd 6 keer tweede in de Tour (Poulidor slechts 3 keer), kasjmier(wol) is afkomstig van een geit en Marriott is dankzij de overname van Sheraton nu (december 2015 dus) de grootste hotelgroep ter wereld (Hilton en Intercontinental Hotel Group gekend van Crowne Plaza en Holiday Inn, zijn 2 en 3). Wat we ook nog hebben geleerd (maar eigenlijk altijd al hebben geweten) is dat titels vragen bij muzieknummers niet aan ons is besteed (en afgaande op de scores is B.E.F! wellicht niet het enige team dat daar zo over denkt ...).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten