zaterdag 5 december 2015

Solidariteitsquiz VTI Diksmuide, Diskmuide, 4 december 2015


Quiz op maat van de vele aanwezige sympathisanten (ca. 65 ploegen), na de eerste pauze gelukkig toch iets 'pittiger / minder triviaal' dan ervoor. Grootste pijnpunten: slechte geluidsinstallatie en slechts 1 projectiescherm. Daar moet naar een volgende editie toe echt aan worden gewerkt!

B.E.F! speelde in een onuitgegeven opstelling en even leek het uit te draaien op een ramp (na twee rondes haalden we niet eens de top 15). Gelukkig herpakten we ons (of lieten de andere teams meer steken vallen) na de eerste pauze en rukten we resoluut op naar de eerste plaats. Koekedozeklan en Ganesha konden ons nog even bedreigen, maar uiteindelijk trok B.E.F! het laken duidelijk naar zich toe. Een welverdiende overwinning ... en onze tweede op rij. Vanavond gaan we dan ook voor niet minder dan drie op een rij!

Veel leerden we niet bij, maar op een quiz als deze hoeft dat ook niet.  B.E.F! ging vooral in de fout bij de vele muziekvragen (of die fouten lagen aan onze beperkte muzikale bagage of aan de matige geluidsinstallatie wil ik hierbij in het midden laten). Ene Henry Mill zou de schrijfmachine hebben uitgevonden (maar ook de Italianen Turri en Raviza, de Fransman Progin en heel veel anderen komen in aanmerking), de Brugse brasserie van Geert Van Hecke (zoon van) heet De Refter, priester-dichter Anton Van Wilderode (geboren Cyriel Coupé, Moerbeke-Waas, 1918) schreef veel teksten voor de IJzerbedevaart en mogen we dan toch niet geheel uit ons geheugen schrappen. Tot slot: het is Sneeuwwitje en de Zeven dwergen (en niet enkel Sneeuwwitje). Dat Watson & Crick het DNA hebben ontsluierd moet zowat ons enige antwoord zijn geweest waar heel wat teamwork en denkwerk aan te pas kwam ... en daar doen we het voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten