dinsdag 29 december 2015

Music 4 Life-quiz powered by Kwistetweh, Poperinge, maandag 28 december 2015


Naast een 10-tal rankingploegen, ook heel veel (35) funploegen aan de start van deze quiz die door B.E.F! eerder als een D/E-light-quiz dan als een D-quiz werd ervaren: heel veel (erg) makkelijke vragen en per ronde 1 (max. 2) 'kuitenbijters'. Ik heb zo het vermoeden dat de meeste vragen die de 'betere' ploegen (top 5) niet konden beantwoorden voor 90% dezelfde waren. Zo wordt het wel heel moeilijk om het 'verschil' te maken. In één ronde meer dan 1 fout maken, kon je je gewoonweg niet veroorloven. Verder werd de quiz gekenmerkt door wat ik door schade en schande typische Kwistetweh linken ben gaan noemen (in Chopin zit 'chaud', in streamen zit 'riem', ...), linken dus die in ons geval soms meer kwaad dan goed doen. Na een tiental Kwistetweh-quizzen te hebben gespeeld, denk je er niet meer te zullen intrappen, maar helaas ...

Dat B.E.F! niet voor de 6de keer na elkaar won is enkel en alleen te wijten aan het feit dat we niet genoeg sporten en zodoende nog nooit last hebben gehad van onze 'hamstrings' (ook ischiocrurale of achterdijbeenspieren genoemd) en daarnaast ook nog eens niet voldoende 'streamen' (omdat wij het woord buffer niet in de definitie/omschrijving hoorden en iets verstonden als 'je moet het niet helemaal downloaden om te kunnen bekijken', streamen houdt net in dat je niet moet downloaden, gingen we voor bufferen vanwege het kledingstuk de buff). Twee antwoorden op eigenlijk vrij makkelijke vragen die bij ons, in tegenstelling tot heel wat van onze concurrenten, het antwoordblad niet haalden. Tja ... B.E.F! en Kwistetweh-linken ... Ook al klopten we Stardust, Saturday Night Fever, Ganesha en een gepimpt Fiasco (zag ik daar niet een Vier Zonder Stuurman-icoon aan de Fiasco-tafel zitten?), echt tevreden met ons resultaat (een nederlaag tegen 4 Schelln Hespe en de als Black Velvets vermomde Libertijnen) waren we niet, niet in het minst omdat we halverwege de quiz nog eerste stonden en die leiding moesten afstaan door onze 'hamstrings' en dat 'gestream'.

Wat hebben we geleerd? Dat het Hôtel des Invalides hetzelfde is als de Dôme des Invalides ... en wij net als Wikipedia en tutti quanti maar denken dat de Dôme des Invalides enkel slaat op de kapel met vergulde koepel waar het praalgraf van Napoleon staat. Verder maakten wij kennis met de salmanazar (een fles champagne van 9 liter vernoemd naar een Assyrische koning ... balthazar is er een van 12 liter ...), kwamen we aan de weet dat op Corfoe Corfioten wonen, dat je in de Italiaanse stad Orvieto vanop de duomo een prachtig zicht hebt over de Umbrische wijngaarden (we gaan ook al niet genoeg op reis en/of herinneren ons niet meer waar we zijn geweest), dat marquisette een drankje/cocktail/punch uit de Ardeche en de Gard is met wel 10 verschillende ingrediënten en dat ViaPass de naam is van het project voor kilometerheffing in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. En nee, we kennen niet alle stripalbums, ook (of zeker) niet die van Urbanus en al helemaal niet 'De Hete Urbanus'. En B.E.F! kent ook niet de titels van alle mogelijke boeken, al zeker niet boeken over de eerste wereldoorlog en al helemaal niet 'Een oorlog kan ook mooi zijn: Ernst Jünger aan het Westelijk front' (een boek dat zodanig bekend is dat het slechts door 10 West-Vlaamse openbare bibliotheken werd aangekocht ...).

Met het niet herkennen van de omschrijving van pizzicato, een Italiaanse muziekterm die aangeeft dat er met de vingers moet worden getokkeld i.p.v. dat de strijkstok moet worden gehanteerd (vanwege de kattenlink stond staccato onmiddellijk op ons blad en werd er niet meer nagedacht, staccato = een Italiaanse muziekterm die aangeeft dat de noten los van elkaar moeten worden gespeeld, het tegenovergestelde is legato),  Moskouse nachten (een gekend Russisch deuntje dat oorspronkelijk Leningradse nachten heette) en Elle King liep B.E.F! andermaal op zijn muzikale limieten.

NASCHRIFT : In deze quiz behaalde B.E.F! de derde plaats maar door het koffiearrest van de BQB werd B.E.F! tweede geplaatst wat betreft de VQR-ranking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten