zaterdag 30 januari 2016

TTC Tielt Quiz, Tielt, vrijdag 22 januari 2016


In navolging van de VILO-quiz kon je als ploeg ook hier kiezen voor een D of een C-quiz. Om diverse redenen trad B.E.F! aan als de K(w)iszakskes en koos voor de D-quiz. En hoewel de tips die je in de D-versie kreeg je niet altijd verder hielpen waren we achteraf gezien toch behoorlijk blij met die keuze want de C-versie zou voor ons een slagveld zijn geweest. De D-versie bleek trouwens al pittig genoeg. Gevolg:  zowat 40% van de ploegen die kozen voor de lichte quiz haalden niet eens de helft (en de K(w)iszakskes  werden afgedroogd door TTC Meulebeke en haalden slechts 80 procent ...).

De quiz was met veel liefde gemaakt en de opsteller had er ongetwijfeld heel veel tijd in gestopt, helaas vertoonde het spektakel heel wat organisatorische mankementen. Wat ons nog het meest hinderde was de zeer lange tafel waaraan we naast elkaar moesten plaatsnemen waardoor we eigenlijk nooit als een ploeg konden overleggen.

Wat hebben we geleerd? Veel te veel eigenlijk voor een D-quiz. Ik beperkt me dan ook tot een 10 tal zaken. Krampus is een demon die in de Alpen de rol van Zwarte Piet op zich neemt, Fontainebleau is een door Frans I gebouwde koninklijke residentie en het decor van de Jommekesstrip 'De hoed van Napoleon', Rheingold is een opera van Wagner en de 'vooravond' van het Nibelungenlied (en ook een historische Duitse trein), Pennywise is een moordende clown uit het oeuvre van Stephen King, wie geen reclames meer wil krijgen via mail of hoe dan ook laat zich beter op de Robinson-lijst zetten, zie je een kunstwerk bestaande uit de letters LOVE schrijf dan maar Indiana op je antwoordblad (net als vorige week iets wat we al moesten weten uit vorige quizbesprekingen op deze blog!). het ontstaan van de landbouw vond plaats in de Vruchtbare Sikkel en niet de Gouden Sikkel, was , het Hugenotenkruis (Maltezer kruis + duif) is een  Frans ereteken daterend uit de 17de eeuw, Emmeline Pankhurst is een über-suffragette (die overigens niks met dat taxi-gedoe heeft te maken) en de kat van Pinocchio luistert (al dan niet) naar de naam Figaro (bekend uit de operawereld), althans bij Disney.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten