zondag 1 december 2013

1ste Time To Quiz van Veloclub Vlug en Sterk, Beselare (Zonnebeke), vrijdag 29 november 2013


Het is altijd leuk om eens op eigen gemeente te kunnen quizzen. Vandaar dat B.E.F.! niet mocht ontbreken op de Time To Quiz-quiz van de Beselaarse veloclub Vlug en Sterk. Spijtig genoeg was de 'time to quiz' nogal beperkt. Slecht 5 rondes met tussendoor telkens een pauze van zo'n 15 minuten. Vorige week (TAH-quiz) werd er al meer gepauzeerd dan gequizd, deze keer was het dus nog erger.

De quiz zelfs was, hoe beperkt hij ook was, van een behoorlijk niveau. Dat alle ploegen de helft van de punten haalden zonder dat er dwaze vragen werden gesteld is al een verdienste op zich. Spijtig wel dat de best wel leuke muziekronde een stuk moeilijker was dan de andere rondes. Wie daar zijn joker op inzette kon al bijna geen goed eindresultaat meer neerzetten. Dit, het veelvuldig stellen van 'onduidelijke/discutabele' vragen (invoering van de euro, langstlevende Franse president, wie volgde Cardoen op als burgemeester, ...), het ontbreken van beeldmateriaal en het niet geven van tussenstanden geven aan dat de organisator nog niet veel ervaring heeft met het organiseren van quizzen. Nu ja, dit kan komende jaren alleen maar beter.

In ieder geval bleek OC De Leege Platse zeer geschikt voor het organiseren van quizzen (we kijken al uit naar de volgende editie van De Letterschuur-quiz die hier zal doorgaan). Dit samen met de overwinning van B.E.F.! (en de tweede plaats van Chasse patate aangevoerd door iemand van de B.E.F.!-kern) zorgden dat we tegen 24 uur weer blijgezind huiswaarts konden trekken.

Wat hebben we geleerd?
- sinds 2002 kun je betalen met de EURO (eigenlijk al vanaf 1999 ... maar er werd bedoeld echt geld en geen giraal geld ... een typevoorbeeld van een onduidelijk/discutabele vraag!)
- Eddy Merckx haalde als prof 525 overwinningen (Boonen zal tot zijn 65ste moeten fietsen om ooit in de buurt te kunnen komen)
- Tia sprong 205 cm hoog toen ze in Peking de gouden medaille om haar nek mocht hangen
- Igor Decraene pakte als junior WK-goud in Toscane 2013 en was daarmee de enige Belg die een medaille behaalde
- Sheryl Crowe deed het met Eric Clapton (roddel : over hem zou haar nummer 'My favorite mistake' gaan)
- Silver machine is een hit van Hawkwind, een band waar Lemmy (die van Motorhead) ooit de vocalen 'verzorgde' (en met deze laatste twee kun je zowat het niveau van de muziekronde inschatten)

De punten :
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 6/10 (zeer basic)
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 6/10 (40 % sportvragen is wel erg veel voor een algemene quiz)
- infrastructuur : 6,5/10 : goeie zaal, duidelijke presentatie maar geen beeldmateriaal ...
- moeilijkheidsgraad : 3,5/5 (de muziekvragen waren een stuk moeilijker dan de andere, op zich misschien niet zo erg ... maar wel wanneer je er je joker hebt op ingezet!)
- drank : 4/5 (dranken zowel qua keuze als prijs OK, de Omer vloeide rijkelijk ...)
- algemene sfeer : 4/5 (leuke gemoedelijke sfeer met toch voldoende stilte tijdens het stellen van de vragen, tijd genoeg om de vragen te beatnwoorden)
- prijzentafel : 4/5 (iedereen prijs en iets meer voor de top drie, zo hoort het!)
gemiddeld : 6,8/10

CONCLUSIE : behoorlijke eersteling, hopelijk is het leergeld betaald want er was nog heel wat plaats voor verbetering. Dat je een quiz organiseert onder het motto 'plezier is belangrijker dan het winnen' wil niet zeggen dat je niet moet streven naar een nog betere quiz.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten