maandag 21 april 2014

De Letterschuurquiz, Zonnebeke (Beselare), vrijdag 18 april 2014


Ditmaal geen bespreking vanuit het standpunt van de kritische quizzer maar vanuit dat van de (even kritische) 'showrunner'. Van de 4 voorbije Letterschuur-quizzen was dit de editie die mij het beste gevoel gaf. Behalve enkele foutjes op de powerpoint (mea culpa) en enkele misverstanden in de communicatie tussen presentatie / jury enerzijds en showrunner anderzijds kende wat mij betreft de quiz een quasi vlekkeloos verloop. Kortom een quiz zoals Faros ze graag speelt!

Toch ook wel een dubbel gevoel wat de prestatie van B.E.F.! betreft. Een derde plaats (en de daarbij horende 10 VQR-punten) is natuurlijk schitterend ... maar hoe zal dit worden onthaald in het bijwijlen afgunstige quizwereldje :-) ? Zoals een B.E.F.-fer reeds op voorhand aankondigde: in feite kunnen we alleen maar verliezen ...

Een schaduwvlekje was toch weer het groot aantal ploegen (6 op 42) die de helft niet haalden. Als je echter weet dat de top 3 meer dan 90% haalt en nummer 13 nog 80% haalt dan moet je toch besluiten dat de quiz niet nog makkelijker kan worden gemaakt: 7 van de 140 vragen werden door alle ploegen correct beantwoord en zo'n 20 vragen door 40 of meer van de 42 aanwezige ploegen. Daarentegen werd alle vragen minstens één keer correct beantwoord. De vraag die het minst vaak correct werd beantwoord was die naar de volledige naam van het paard van Pippi Langkous: slechts twee teams kwamen met het correcte antwoord (Kleine Witje, in het Zweeds Lilla Gubben) op de proppen.

De gemiddelde score op de quiz bedroeg 68%. Wat de gemiddelde scores per ronde betreft scoorde ronde 7 (filippinepuzzel met als thema 'De Letterschuur' die werd 'bekroond' met een blijkbaar niet zo makkelijke literatuurvraag naar de 4 Vlaamse Gouden Strop-winnaars) met een gemiddelde van 56% (dus nog ruim boven de helft) het slechtst. Ronde 5, 'De Letterschuur gaat illegaal', scoorde met 76% het best.

Meer info vind je op volgende linken:
- eindresultaat met gemiddelde score per ronde
- aantal correcte antwoorden per vraag

Tot besluit wil ik nog laten weten dat de lustrum editie van De Letterschuurquiz zal plaats vinden op vrijdag 24 april 2015 in OC De Leege Platse (Beselare). Wie dat wil kan nu reeds online inschrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten