zondag 6 april 2014

Quiz van de Piranhas, Oostende, zaterdag 5 april 2014


De Piranhas, hebben we geleerd, is een baseballclub uit Oostende. En blijkbaar zitten ze niet goed bij kas als pakweg de Tafeltennisclub van Kuurne. Inschrijvingsgeld : 20 EUR (TTC Kuurne-quiz op zaterdag: 16 EUR), 1 glas koffie, water of koffie aan 1,70 EUR (TTC Kuurne-quiz op zaterdag: 1,4 EUR) ) en als prijs 1 pakje (overigens lekkere) pannenkoeken i.p.v. van de 'traditionele' fles wijn per deelnemer. 'Het podium' kreeg iets anders maar dat werd schijnbaar goed verzwegen. En wat een gedoe met die drankkaarten (op één kaart vond je hokjes van 1 EUR, 50 cent, 20 cent, 10 cent) ... wie met dat idee op de proppen kwam mag blij zijn dat zij/hij niet werd gelyncht.

En dat alles zou nog niet zo erg zijn geweest moest de quiz ons zijn bevallen. Helaas ... het was helemaal ons ding niet. Na een desastreus begin (16de plaats) werd nog even gehoopt op een top 10 plaats (zowat halfweg kon je B.E.F.! vinden op plaats 10) maar (vooral) de fotorebus-ronde (wat een zootje was me dat ... het spelen van zo'n ronde lijkt me als straf nog straffer dan 'waterboarding') deed ons geen goed en even zag het er naar uit dat we buiten de VQR-punten zouden vallen. De laatste, chaotische ronde (ja die noemde echt zo maar B.E.F.! vond eigenlijk zowat alle rondes chaotisch) viel in vergelijking met de scores van de andere ploegen danig goed mee dat we uiteindelijk toch 12de eindigden. Binnen de 'punten' dus maar op grote afstand van 'Fiasco' of 'Saturday Night Fever', twee ploegen die we de voorbij maanden geregeld een 'poepje lieten ruiken' en ons onbekende teams als 'Quiz en Flupke' (VQR 311), 'Villa Borghese' (VQR 240) en 'Foksje' (VQR --). Het is ons dit seizoen nog niet veel overkomen, tevreden konden we dus echt niet zijn.

Wat hebben we geleerd? Een ranonkel is geen pioenroos en omgekeerd, een ocelot is de kleine versie van de jaguar, Sjoukje Hooijmaaijer speelde de rol van Dr. Lydia van der Ploeg in Zeg 'ns Aaa, Donald Muylle schijnt een xylofiel te zijn (iemand die geil wordt van hout) en Testerep (of Ter Streep) is een eiland die eertijds voor de Belgische kust lag.

Gezien dit een C-quiz was hoef ik geen score te voorzien ... en daar ben ik eerlijk gezegd heel blij om want een blij gevoel kreeg B.E.F.! er niet van maar dat kan dan weer volledig aan onze zwakke prestatie liggen. Zoals Le Non Classé me nog tijdens de eerste pauze langs de neus weg wist te zeggen: de gustibus et coloribus non disputandum est. Zou hij toen al weet hebben gehad van 'homo homini lupus'?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten