dinsdag 22 april 2014

Yasuyama-quiz, Poperinge, zaterdag 19 april 2014


Slechts 20 ploegen vonden de weg naar de Poperingse dojo voor de 11de edtitie van de Yasuyama-quiz. Een kleiner deelnemersveld maar met de aanwezigheid van Licht Aangeschoten Wild, Harry Safari, Saturday Night Defever, Fiasco en Ganesha toch meer te duchten teams dan in 2013. Met de vierde plaats en een score van 90% mocht B.E.F.! op het einde van de avond dan ook best tevreden zijn. Leuk ook om weer eens een nieuwe fan van mijn blog te mogen ontmoeten (... en neen ik bedoel niet Staf).

De linkenquiz die aan een razend tempo werd gespeeld leek me net iets minder geïnspireerd dan de vorige editie. Dieptepunt van de avond was ongetwijfeld de Smith & Jones ronde. Ook niet leuk was het groot belang van voornamen bij het oplossen van de vragen.

Wat de omkadering betreft ... wat een verschil met de avond voordien op de Letterschuurquiz in Beselare ...

Wat hebben we geleerd : Roste Jeanne is een streekbier dat verwijst naar Jeanne Panne (wij dachten aan Struise Rosse ... een iets bekender streekbier van dezelfde brouwers), Bartolomeu Diaz rondde als eerste Europeaan Kaap De Goede hoop, Ives Serneels coacht de Belgian Flames, Rosenbauer is wereldleider in het maken van brandweerwagens, de Cubaan Teofilo Stevenson is één van die weinige boksers die drie keer na elkaar goud wist te winnen op de Olympische spelen, de kale jonker is een vederdistel die tot 2 meter groot kan worden.

De punten :
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 7/10
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 7/10
- infrastructuur & organisatie : 8,5/10
- moeilijkheidsgraad : 4/5 (een echte D-quiz!)
- drank : 4/5 (democratische prijzen)
- algemene sfeer : 4/5
- prijzentafel : 4/5
gemiddelde score : 7,7 / 10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten