zaterdag 14 februari 2015

4de TTC-Tielt quiz, Schuiferskapelle (Tielt), vrijdag 13 februari 2015


Al wie tuk is op grollen en grappen die zich afspelen in de schaam- en naburige streken moest gisteren zijn steven wenden naar Schuiferskapelle. Deze op vrouwonvriendelijke onderbroekenlol gestoelde quiz is nu al een paar jaar op rij de speeltuin van quizmaster dzjerre en tot mijn grote verwondering zijn er toch redelijk wat quizploegen (?) die gedijen in zijn speeltuin. Getuige daarvan het (redelijk) enthousiast applaus achteraf. Spijtig ... want ik vrees dat dat applaus er alleen maar toe zal leiden dat dzjerre er volgend jaar nog een schepje bij zal doen en wat mij betreft waren nu al voldoende grenzen overschreden.

Wat B.E.F! betreft, de dag zelf één van je spelers verliezen die deze quiz wellicht goed had gelegen (en dat is geen belediging) voorspelt natuurlijk weinig goeds. Toch trokken we in al dat quizgeweld met ons drieën nog behoorlijk onze streng en legden een hele tijd beslag op de 9de plaats. Een zeer slechte tweede tafelronde leidde er echter toe dat we in het zicht van de meet nog overspoeld werden door een aantal ploegen zonder naam of faam (één van die ploegen, de foef-fighters, had in dit soort quiz natuurlijk wel zijn naam mee ... nu ja bij nader inzien kan dat natuurlijk ook van B.E.F! worden gezegd) waardoor we op de 12de plaats (en 2 puntjes van de 10de en dus punten voor de heilige VQR-ranking) eindigden.

Tja en wat lieten we allemaal weer niet liggen. Ik som even op wat er aan tafel werd gezegd maar spijtig genoeg niet het antwoordblad haalde: zeeleeuw (man met de bic was te zeer geconcentreerd op wat het niet was en luisterde niet naar wat het wel was), Olympia (versus Zenith, man met de bic te braaf), Arnold Schwarzenegger (als link met Olympia (en niet Zenith), Hasta la Vista, de Dead Kennedy's en het bier Barbãr ...god ja ... Schwarzenegger is inderdaad bekend voor dat ene zinnetje maar hoe link je die aan Zenith?), Volvo (oldtimer PV544 die ook wel kattenrug wordt genoemd, man met de bic weer te braaf), homo erectus (we gingen voor homo sapiens ondanks de Gorki-tip, man met de bic te onzeker), Dolce Gusto (koffieapparaat van Krupps en Nescafé ... goeie antwoord kwam net te laat) en Siberische luipaard (commentaar binnen team bij getoonde kaart: nee Siberië ligt daar niet ... maar ik denk nochtans dat het een Siberische ... man met de bic andermaal te braaf). Alleen al die zeven brachten ons naar een zekere 8ste plaats. Stel dat onze vierde man, en dan gaan we nog niet overdrijven, ons een 5-tal extra punten zou hebben opgeleverd, dan behoorde een vijfde plaats best wel tot de mogelijkheden. Oh ja ... vanwege de, laat het me het 'luchthartige' sfeer in de zaal noemen, lieten wij het na onze punten bij te houden. Als je op het einde van de quiz het protest aan de jurytafel zag en de veranderende scores als gevolg hiervan dan had B.E.F! misschien ook beter dat 4-tal punten geclaimd waar we meenden recht op te hebben. Jammer ... allemaal doodjammer ...

Wat hebben we geleerd? Meconium is de wetenschappelijke naam van de eerste ontlasting van een baby, herten burlen in hun bronsttijd (ik wist dat het op brullen leek maar dat het net niet dat was), Podemos is de Spaanse 'geestesgenoot' van Syriza, de partij van komiek Beppe Grillo is dan weer de MoVimento 5 Stelle, een wasmot kan best lekker zijn en de Kama Sutra is ontsproten aan het brein van ene Vatsyayana.

Pure D-quiz, dus punten! Ik zal het kort houden. Vorig jaar kreeg deze quiz nog een mooie score van 7,2 op 10. Gezien er in vergelijking met vorig jaar nergens een positieve evolutie (behalve misschien de iets mildere jury) viel te bespeuren, kan ik dit keer niet meer geven dan een 6,9. God ja, deze quiz zal wel bij een bepaald soort publiek in de smaak vallen, maar dat doen porno- en andere overbodige websites ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten