zaterdag 14 maart 2015

Quiz me wijzer, Zonnebeke, vrijdag 13 maart 2015


Voor ervaren quizploegen niet meteen veel interessante vragen gehoord maar globaal genomen toch mooie organisatie. Comfortabele zaal, duidelijke powerpoint, degelijke presentatie (misschien toch een beetje trager spreken), verzorgde antwoordformulieren, ... Kortom voor een vrijdag de dertiende mooi amusement op maat van de aanwezige quizzers.

Redelijk wat 'makkelijke' vragen afgestemd op de vele niet-quizzers (die voor quizzers dan weer net de hel kunnen zijn): waar leg je je servet als je klaar bent met eten? (links van het bord), wat is het huisnummer van Samson & Gert? (101), welke leerkracht deelt haar familienaam met een Studio 100 personage? (Bol), welke kleur hebben pinguïns op de noordpool? (geen), welke tafel lijkt Pippi Langkous niet te kennen? (tafel van drie), ... De finaleronde met per onderwerp drie vragen met een verschillende moeilijkheidsgraad was dan weer veel te moeilijk, de driepunters vond ik zelfs een beetje van de pot gerukt.

B.E.F! stond van begin tot einde aan de leiding en kreeg enkel weerwerk van 'Dronken gepeisd is nuchter gezeid', een gelegenheidsteam dat werd aangevoerd door de kapitein van Memorystick.

Wat hebben we geleerd? Hirsutisme = overbeharing bij vrouwen, Edict van Milaan (313) bepaalde dat er godsdienstvrijheid kwam in het Romeinse Rijk, de Sinai-berg wordt ook de Horebberg genoemd, ATHENA is een laserwapen van Lockheed Martin, Remco Campert won in 2015 de Prijs der Nederlandse letteren, de schoonmoedersstoel is een soort cactus en Asmara is de hoofdstad van Eritrea.

De punten:
De organisatoren verdienen toch wel een mooie 7,6. De vragen waren dan wel niet uitdagend en af en toe ook zelfs een beetje triviaal, maar het was overall een zeer goed voorbereidde en verzorgde quiz. Menselijke jury (alle B.E.F! klachten werden met zorg afgehandeld), democratische drankprijzen, mooie prijzentafel ... Kortom mooie eersteling!

Conclusie: zeker geen voer voor ploegen die wekelijks aan het quizzen slaan maar een zeer verzorgde quiz die perfect het aanwezige publiek, dat bijna volledig bestond uit niet-quizzers, perfect bediende

Geen opmerkingen:

Een reactie posten