zaterdag 16 mei 2015

De Foute Quiz, Reningelst, vrijdag 15 mei 2015


Deze quiz, die werd aangekondigd als een BC-quiz, was niet meer dan een lachertje dat nog het best als een DE-quiz kon worden bestempeld. Op zich is daar niks mis mee als hij goed is gemaakt. Deze echter was zielloos, zoutloos, saai, traag, onevenwichtig en ongeïnspireerd. Een quiz die tijdens een drietal middagpauzes door meester Dirk van het zesde en juffrouw Martine van het vijfde leerjaar in elkaar leek te zijn gestoken. Nog een geluk dat zowel meester Dirk als juffrouw Martine zeer brave leerlingen hebben ...

Vorig weekend werd B.E.F! zowel op vrijdag (Starlight-quiz) als op zaterdag (Grote Marquiz) quizgewijs verwend ook al vielen de resultaten twee maal tegen. Gisteren vielen zowel quiz als resultaat tegen. Het staat blijkbaar in de sterren geschreven dat B.E.F! in de mariamaand geen quiz mag winnen. Wat de schiftingsvraag betreft was B.E.F! er 'boenk' op (de winnaar haalde 186 punten), helaas was het Les Non-Classés dat die 186 punten behaalde terwijl B.E.F! bleef steken op 185. Op de derde tot vijfde plaats (184 punten) kon je De Smarties, Black Velvets en Car 54 vinden.

B.E.F! haalde de overwinning opnieuw net niet door enkele tactische blunders:
- bij de autoronde was er een kamp Skoda Citygo en een kamp Daihatsu Citygo ... ipv van op zekerheid te spelen en 2 x Skoda (of Daihatsu) in te vullen en zo 19/20 te scoren, 'gokten' we verkeerd ...
- Faema was natuurlijk de wielerploeg waarmee Merckx zijn eerste tour won ... helaas werd gekozen voor Molteni omdat de kapitein de (zwijgende/weifelende/besluiteloze) meerderheid i.p.v. zijn eigen gedacht volgde (belangrijkste argument: in zo'n makkelijke quiz gaan ze toch nooit naar Faema vragen, Molteni is veel bekender). Net als vorige week (CoRRy Konings) dacht de kapitein dat de eerste plaats toch al buiten bereik was en koos hij de 'makkelijkste' weg ...

Als het quizzen / de vragen niet belangrijk zijn, dan mag je van een carnavalsvereniging toch verwachten dat er wat ambiance in de zaal zal hangen. Helaas ... zolang er niemand zat was leek er meer een begrafenissfeer in de zaal te hangen dan een carnavalssfeer (en wat een gezaag over het niet naar het toilet gaan tijdens de rondes en het gebruik van smartphones).

Ergerlijk ook dat we bijna even lang hebben gewacht en gepauzeerd als gequizd. Ik rekende even uit: de quiz begon 20 minuten te laat, er werd twee keer 15 minuten gepauzeerd, de laatste vraag werd gesteld rond 23u10 en we verlieten nadat we onze prijs hadden afgehaald de zaal rond 24u10 .... We hebben dus zowat 2 uur gewacht en 2 uur en 10 minuten gequizd.

Wat hebben we geleerd? Een (offerande)pateen is zo'n ding die tegen je wang wordt geduwd tijdens de offerande, Cancan Coffee (of zoiets) zou koffie zijn met Grand Marnier (zeer twijfelachtig want een French Coffee kan worden gemaakt met Cointreau, cognac of Grand marnier ... en een Cancan Coffee lijkt niet te vinden op het net), Severine won Eurosong in 1971 met 'Un banc, un arbre, une rue' voor Monaco, Vicky Leandros deed dat in 1972 met 'Après toi' voor Luxemburg, als er wordt gevraagd naar lampen van 3 x 1 volt dan zijn het wellicht LED-lampen. Merkcx won zijn eerste tour in een Faema truitje, het autokenteken van Oostenrijk is eenvoudigweg A (de domeinnaam en de ISO 3166 code is AT) en het is de Daihatsu Rocky en de Skoda Citygo.

De punten : 5,5/10. Je kunt je best doen en er niet in slagen een deftige quiz te maken ... gisteren leek het alsof de quizsamensteller niet eens zijn best had gedaan. Enkel een pluim voor de bediening van de drank (de drank zelf was overigens te duur, 1,70 EUR voor een koffie, en er was te weinig keuze), voor de rest zie ik geen enkele reden om met pluimen te gooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten