zaterdag 12 maart 2016

Campusquiz (Atheneum), Ieper, vrijdag 11 maart 2016


Rechttoe, rechtaan D-quiz met de nodige C uitstapjes om het spreekwoordelijke 'kaf van het koren te scheiden'. Wat B.E.F! betreft, zeker qua moeilijkheidsgraad, de beste editie van de voorbije vier die we speelden. Behalve de geluidsinstallatie (die is echt niet OK) en enkele schoonheidsfoutjes hebben we op deze puike quiz dan ook niks aan te merken. 

Dat B.E.F! met 'grote' voorsprong won (ca. 11 punten) op de nummers 2, 3 en 4 laat misschien vermoeden dat we de ganse quiz freewheelden. Niets is echter minder waar, door de sterke prestaties van vooral de Grenslandquizzers en The Outlaws evenals door de aanwezigheid van quizlegende Nico Pattyn en zijn RoeMenen moest ook B.E.F! van begin tot einde scherp blijven.

Wat hebben we geleerd? De Zweedse Kajsa Bergqvist is met haar 2m08 wereldrecorhoudster indoor hoogspringen, het meisje op de beroemde Vietnam foto van Nick Ut heet Phan Thi Kim Phuc, de eerste primaries worden gehouden in Iowa (hoewel het hier om een caucus gaat en de eerste echte primary pas korte tijd later doorgaat in New Hamsphire), de griend is op de orka na de grootste dolfijnensoort en is te herkennen aan zijn een bolvormige kop en zijn brede, korte bek (de beloega is dan weer te herkennen aan zijn witte kleur, vandaar de naam witte dolfijn of witte walvis) en het logo van Airbnb is waarschijnlijk ontworpen door iemand die aan het prutsen was met 'un trombone'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten