zondag 27 maart 2016

Yeauleau-quiz, Elverdinge (Ieper), vrijdag 25 maart 2016

Tweede deelname van B.E.F! aan deze quiz van amateurvoetbalvereniging YOLO en tweede overwinning op rij ... Telkens ook met 1 puntje voorsprong op Ganesha. Tweede maal op rij ook dat we onze voorsprong quasi verkwanselen in een chaotische, enerverende finaleronde. Tja, nagelbijten was het wel ...

De quiz zelf was een genietbare, pure D-quiz met een tweetal kuitenbijters per ronde. Tot de finale maakte B.E.F! dan ook slechts een vijftal foutjes terwijl de schade bij de concurrentie toch al bijna het dubbele bedroeg. Onze favoriet ronde was, dankzij de verdoken 'weer'-link de 'het is weer sport ronde'. Ondanks 9 correcte antwoorden op 10 hadden we niet eens de link ontdekt. Grootste mankement van deze Yeauleau quiz was ongetwijfeld andermaal de accommodatie: kille, onaangename voetbalkantine met zeer slecht akoestische eigenschappen en beperkte mogelijkheden qua beeldprojectie en geluidsversterking ... en dat terwijl de plaatselijk harmonie 20 meter verder in de beste omstandigheden zat te repeteren ... Een schril contrast met de rijk gevulde en democratisch geprijsde drankenkaart.

Wat hebben we geleerd? Het Grootste Licht is de naam van een studentenquiz die jaarlijks wordt georganiseerd door de Standaard, gojira (oorspronkelijke naam van Godzilla) is een samentrekking van gorilla en het Japanse woord voor walvis, een ventweg is die parallel loopt aan een andere weg, de zogenaamde hoofdweg, die oorspronkelijk door handelaren werd gebruikt om hun handelswaar te verkopen, Oklahoma City Thunder is een NBA team uit Oklahoma City, Kill Bill, vol 1 is bekend omwille van de Pussywagon. En toen kwam de helse finale ... In deze leerden we dat Femen ook wel eens protesteert met kleren aan (o.a. bij het belagen van onze Charles Michel, Leonard had dus meer geluk), dat de bijnaam van Stoke City de Potters is (maar dan moet je natuurlijk al op basis van Peter Crouch weten dat om Stoke gaat en niet om Southampton/The Saints die ook in rood-wit gestreepte truitjes spelen), dat er een paralympische balsport voor visueel gehandicapten bestaat die luistert naar de naam goalball (met boccia en ? één van de drie Paralympische sporten die geen Olympische evenknie hebben), dat de SPAR = Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig dat er nog hiaten zijn in onze muzikale kennis (twee weken geleden nog ene Jens Dolleslaeghers, winnaar van The Voice Kids, vorige week Milo Meskens AKA The Flemish Jeff Buckley, deze keer ene Arne Vanhaecke die zijn sporen verdiende op VTM-Kzoom) en dat duo's tellen niet ons ding is, zeker niet als er naast één van die duo's nog ander volk staat ... En dan is er nog onze twaalfde fout ... maar God mag weten welke dat was, wij hebben er alvast geen idee van. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten