zaterdag 1 juni 2013

1ste Slimmer dan de Leiding Quiz, Zonnebeke, vrijdag 31/5/2013Er zijn al niet veel quizzen op de gemeente Zonnebeke, dus kon Ronkedoor hier niet ontbreken. De quiz van de Moane van vorig jaar in gedachten zakten wij zonder al te veel verwachtingen af naar het Zonnerad. We moesten het opnemen tegen 19 andere 'quizteams' én de volledige leidingploeg. En een primeur: voor het eerst quizde ik gebrild!

De quiz bestond uit een aantal (ik denk 10) gewone rondes en drie tafelrondes. Er werd hoofdzakelijk per thema gespeeld (10 reclamefilmkes na elkaar, 10 keukenvragen na elkaar, ...), iets wat je niet zo veel meer meemaakt. Ik ben alvast geen voorstander van deze formule en ben blij dat de meeste quizzen het anders aanpakken. Nu ja over het algemeen vielen die rondes best mee. Er waren er zelfs een paar leuke bij, maar de laatste twee waren beneden alle peil, teveel gokvragen alla hoeveel weegt een ons (28 gr ?), hoeveel decibel bedraagt het geluid van een mug (40), uit hoeveel procent van de bevruchte eicellen komt een geboorte voor of iets in die aard (30%), ... Ook nogal onnozel dat we steeds de voornamen moesten vermelden (Stiffmeister zou in zijn nopjes zijn geweest ;-)). Dat we niet wisten hoeveel punten er te verdienen vielen in de verschillende rondes ervoer ik als vervelend (vooral omdat sommige vragen uit 5 antwoorden bestonden ... en we niet wisten of ieder van die antwoorden een punt waard was).

De geluidskwaliteit was ook niet denderend en we misten muziek. De samenstellers van de quiz hadden hun best gedaan maar waren duidelijk nog  jong en misten de nodige quizervaring (veel onduidelijke vragen die bij een echt quiz-publiek tot heel wat protest hadden kunnen leiden). We bedekken dus met veel plezier heel wat van de onvolkomenheden die we opsomden met de mantel der liefde. Positief was dan weer wel dat de quiz omstreeks 11u30 was afgelopen en dat we tegen middernacht al thuis waren. Zo zien we het graag.

Wat hebben we geleerd? De muntéénheid van The Gambia is de dalassi, het land Kiribati ligt in het werelddeel Oceanië, Fatima Marzouki van restaurant El Warda was mede-presentator van Junior Master Chef ... Het waren dergelijke zaken die we niet wisten. Veel kennis die ons later nog van pas zou kunnen komen viel er dan ook niet te rapen.

De punten :
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 7,5/10
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 7/10
- infrastructuur : 7/10 : klank en projectie (powerpoint) kunnen een stuk beter en aantrekkelijker!
- moeilijkheidsgraad : 3,5/5
- drank : 3,5/5 (koffie moet op elke drankkaart staan!!!!)
- algemene sfeer : 3,5/5
- prijzentafel : 3/5
gemiddelde score : 7/10Conclusie : Een quiz die we niet aanraden aan ploegen die regelmatig quizzen. Wel best te pruimen voor beginnende teams, lokale teams en teams die zich slechts af en toe eens aan een quizje wagen. We kunnen ons best inbeelden dat deze laatste categorieën dit een prima quiz vonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten